Званично: Трибине Мораче испражњене до трећег реда!

Дисциплинци регионалног такмичења пресудили Подгоричанима због инцидената на претходном мечу. . .  Вечерас у "Морачи" нико поред паркета и у прва 3 реда! Дисциплински судија регионалне лиге одредио је казну Подгоричанима.

Кошарка 19.04.2019 | 10:45
Званично: Трибине Мораче испражњене до трећег реда!
Када судијска тројка из Словеније и Србије буде подбацила лопту вечерас у 19, у "Морачи" неће седети нико у ВИП реду столица поред паркета, као и у прва три реда на свакој од четири трибине.

Дисциплински судија АБА лиге, Саша Павличић, казнио је Будућност делимичним затварањем дворане за четврту утакмицу финалне серије са Црвеном звездом због серије инцидената са трећег меча одиграног у среду у Подгорици.

Домаћин ће због тога морати да испразни део са ВИП столицама одмах уз паркет, као и најнижа три реда трибина, на којима ће се наћи најватреније присталице домаћих, "Варвари". Ова навијачка група објавила је пост на Фацебоок страници и апеловала на "чланове, а поготову остале да не гађају играче Црвене звезде".

Шампион је после два убедљива пораза у "Пиониру" искористио паклену атмосферу и "сломио" Црвену звезду почетком другог полувремена за 1:2 у серији, након чега је заказана четврта утакмица финала.

Званично - Будућност је кажњена због инцидената на трећем мечу финала плеј-офа АБА лиге! По одлуци дисциплинаца регионалног такмичења трибине неће бити у потпуности испражњене, што је била једна од опција, али публике неће бити око терена, односно све до трећег реда трибина. 

Подсетимо, у трећем сусрету црногорског и српског клуба поред вређања са трибина, убачених предмета и погрдних песама, дошло је и до нереда иза клупе црвено-белих. Тада је срушена заштитна ограда, неколико људи се нашло на паркету близу играча, тако да је утакмица била прекинута. Том приликом један од предмета погодио је у главу члана управе Звезде Бранислава Баћевића који је крваве главе напустио халу, док је Саша Влаисављевић погођен у руку и ногу.

"Према одлуци дисциплинског АБА лиге Саше Павличића Будућност је у обавези да за вечерашњи меч укине сва места око терена и испразни прва три реда на трибинама, а све због лоше организације треће финалне утакмице плеј-офа", стоји на званичном сајту регионалног такмичења. 

Читава финална серија протиче у неку руку у знаку навијача, ако се они који пљују и гађају ривале разноразним предметима могу тако назвати. Кренуло је у првој утакмици у Београду, наставило се у другој, после које је реаговао Јасмин Репеша, а по неким оценама на још виши "ниво" подигнуто је пре два дана у Морачи. Како ће ова казна утицати на комплетан амбијент остаје нам да видимо. Ни контра ефекат није искључен...

Четврта утакмица између Будућности и Црвене звезде на програму је вечерас од 19 часова. Евентуални пети, одлучујући сусрет, био би одигран у Београду кроз три дана, у понедељак.

Извор: мондо.рс/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар