Zvanično: Tribine Morače ispražnjene do trećeg reda!

Disciplinci regionalnog takmičenja presudili Podgoričanima zbog incidenata na prethodnom meču. . .  Večeras u "Morači" niko pored parketa i u prva 3 reda! Disciplinski sudija regionalne lige odredio je kaznu Podgoričanima.

Košarka 19.04.2019 | 10:45
Zvanično: Tribine Morače ispražnjene do trećeg reda!
Kada sudijska trojka iz Slovenije i Srbije bude podbacila loptu večeras u 19, u "Morači" neće sedeti niko u VIP redu stolica pored parketa, kao i u prva tri reda na svakoj od četiri tribine.

Disciplinski sudija ABA lige, Saša Pavličić, kaznio je Budućnost delimičnim zatvaranjem dvorane za četvrtu utakmicu finalne serije sa Crvenom zvezdom zbog serije incidenata sa trećeg meča odigranog u sredu u Podgorici.

Domaćin će zbog toga morati da isprazni deo sa VIP stolicama odmah uz parket, kao i najniža tri reda tribina, na kojima će se naći najvatrenije pristalice domaćih, "Varvari". Ova navijačka grupa objavila je post na Facebook stranici i apelovala na "članove, a pogotovu ostale da ne gađaju igrače Crvene zvezde".

Šampion je posle dva ubedljiva poraza u "Pioniru" iskoristio paklenu atmosferu i "slomio" Crvenu zvezdu početkom drugog poluvremena za 1:2 u seriji, nakon čega je zakazana četvrta utakmica finala.

Zvanično - Budućnost je kažnjena zbog incidenata na trećem meču finala plej-ofa ABA lige! Po odluci disciplinaca regionalnog takmičenja tribine neće biti u potpunosti ispražnjene, što je bila jedna od opcija, ali publike neće biti oko terena, odnosno sve do trećeg reda tribina. 

Podsetimo, u trećem susretu crnogorskog i srpskog kluba pored vređanja sa tribina, ubačenih predmeta i pogrdnih pesama, došlo je i do nereda iza klupe crveno-belih. Tada je srušena zaštitna ograda, nekoliko ljudi se našlo na parketu blizu igrača, tako da je utakmica bila prekinuta. Tom prilikom jedan od predmeta pogodio je u glavu člana uprave Zvezde Branislava Baćevića koji je krvave glave napustio halu, dok je Saša Vlaisavljević pogođen u ruku i nogu.

"Prema odluci disciplinskog ABA lige Saše Pavličića Budućnost je u obavezi da za večerašnji meč ukine sva mesta oko terena i isprazni prva tri reda na tribinama, a sve zbog loše organizacije treće finalne utakmice plej-ofa", stoji na zvaničnom sajtu regionalnog takmičenja. 

Čitava finalna serija protiče u neku ruku u znaku navijača, ako se oni koji pljuju i gađaju rivale raznoraznim predmetima mogu tako nazvati. Krenulo je u prvoj utakmici u Beogradu, nastavilo se u drugoj, posle koje je reagovao Jasmin Repeša, a po nekim ocenama na još viši "nivo" podignuto je pre dva dana u Morači. Kako će ova kazna uticati na kompletan ambijent ostaje nam da vidimo. Ni kontra efekat nije isključen...

Četvrta utakmica između Budućnosti i Crvene zvezde na programu je večeras od 19 časova. Eventualni peti, odlučujući susret, bio bi odigran u Beogradu kroz tri dana, u ponedeljak.

Izvor: mondo.rs/mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar