Тијело дјечака нашли по Фејсбуку

Фотографију старог каменолома, у чијем подножју је у сриједу навече пронађено његово беживотно тијело, петнаестогодишњи Ахмед Хидић из Добоја је недавно објавио на свом профилу на друштвеним мрежама, што је био траг који су у школи и полицији пратили док су сатима трагали за њим.

Република Српска 19.04.2019 | 07:30
Тијело дјечака нашли по Фејсбуку
Пронађен је у подножју стијене високе 56 метара без знакова живота, а поред тијела су, сазнајемо од нашег извора, нађене његове распертлане патике, док су јакна и ђачка торба са књигама били на врху стијене.

Петнаестогодишњак, иначе ученик деветог разреда Основне школе "Доситеј Обрадовић", у сриједу се пожалио на главобољу и замолио наставника да га пусти са часа, па је из школе изашао око 16.30.

"У сриједу око 20.30 нас је мајка обавијестила да се дијете није појавило код куће и да је нестало. Дошли смо у школу и прегледали видео-надзор. Утврдили смо да се кретао главном улицом према градском мосту. Такође, од ученика смо добили неке информације да је посјећивао то мјесто и да се ту сликао, имао је неке слике објављене и с полицијом смо подијелили те информације", изјавио је јуче за "Независне" Ведран Глигорић, директор школе.

Час музичке културе, који је држала Дајана Десница, био је задњи којем је присуствовао, а иако се нешто касније пожалио на главобољу, наставница се присјетила да је био расположен и да ју је питао за тип њеног телефона.

"Причали смо о екскурзији која нам следи. Шалила сам се с њим, цели разред се шалио и никаквих проблема није било. То је дете које је врло добар ученик и никада није направио проблем, омиљен у друштву, поготово међу девојчицама. Изразито шармантно, пристојно и васпитано дете", каже Десница.

Ђаци и наставници су шокирани, а посебно разредни старјешина Дара Пашић, која је о ученику причала бираним ријечима.

"Никаквих назнака није било да би могао било шта да уради. С родитељима је била добра сарадња, једино што нам нико није рекао да је дијете имало неки здравствени проблем, а испоставило се да је имало. У уторак сам имала час код њих, дијете је било весело, планирали смо матурску забаву и одређивали коме ће бити пратилац", каже Пашићева.

Како незванично сазнајемо, дјечак је боловао од епилепсије. Тај дан кад је нестао, брзо се друштвеним мрежама проширила та вијест.

Осим Ахмеда, у "Доситеј Обрадовић" иду и његови брат и сестра. У овој школи сазнајемо да је дјечак осам разреда завршио у "Вуку Караџићу", те да се тек прошле године пребацио у ту школу.

Иако засад неке ствари упућују можда и на самоубиство, Младен Симић, тужилац Окружног јавног тужилаштва Добој, је опрезан те каже да ће тек након што се изврши обдукција и обаве вјештачења моћи рећи о чему је ријеч.

"Изузећемо крв и одређене трагове, процијенићемо шта је још потребно и да ли су потребна додатна вјештачења", казао је Симић, а од патолога др Љубомира Цуркића сазнајемо да ће обдукција бити рађена данас.

(Независне новине) 

Коментари / 9

Оставите коментар
Name

куку нама са нама

19.04.2019 05:37

Цуј разредница није знала да је епилептицар...фуј и родитељи и уцитељи

ОДГОВОРИТЕ
Name

Робин худ

19.04.2019 07:33

Па како мозе уцитељица знати ако родитељи не казу, ста сад уцитељице требају ици тразити здравствене картоне од сваког дјетета?

Name

Ја

19.04.2019 07:49

Јадно дијете!Страшно,покој му души,ста га је навело на то?

Name

Вјеруј

19.04.2019 08:23

Фуј је то теби, а не знаш разлоге због чега је то тако. Није добро тако бацати камен на човјека. Вјероватно би било боље да се разговарало о дјететовим здравствених проблемима, онда би наставници били упућени у опште стање. Али десило се можда у најбољој намјери да се дијете заштити, а боже помози. Ма ко зна шта се десило, претужно је, претужно.

Name

куку нама са нама

19.04.2019 09:31

Ста то ви глумите Мајке Терезе..ста се десило...десило се да ни родитељи ни оне ... не воде рацуна о дјеци..цим је њима фб оријентир..све је јасно и дајте висе ту сазаљивост оставите по страни.

Name

ре

19.04.2019 09:38

Дужност је сваког родитеља да разредника обавијести о здравственим проблемима свог дјетета, уколико му затреба помоћ на настави, како да му помогну ако не знају какве проблеме дијете има...

Name

Јане

19.04.2019 07:20

Не дај Боже никоме!!! Сачешће породици са жељом да пронађу мир и утеху. Страшно!!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Бане

19.04.2019 10:46

Можда је дијете случајно пало. Зашто одмах самоубиство? Можда је одлазио тамо из неког свог разлога?!

ОДГОВОРИТЕ
Name

ПРАВДА

19.04.2019 20:18

Морална оставка неспособног директора,стално проблеми у ОШ ДОСИТЕЈ ОБРАДОВИЦ ДОБОЈ који трају годинама,ти "људи" нису способни да воде овакву институцију,ал изгледа политички су подобни и Богом да ти,нека је деци Бог на помоћи.АМИН.

ОДГОВОРИТЕ