Tijelo dječaka našli po Fejsbuku

Fotografiju starog kamenoloma, u čijem podnožju je u srijedu naveče pronađeno njegovo beživotno tijelo, petnaestogodišnji Ahmed Hidić iz Doboja je nedavno objavio na svom profilu na društvenim mrežama, što je bio trag koji su u školi i policiji pratili dok su satima tragali za njim.

Republika Srpska 19.04.2019 | 07:30
Tijelo dječaka našli po Fejsbuku
Pronađen je u podnožju stijene visoke 56 metara bez znakova života, a pored tijela su, saznajemo od našeg izvora, nađene njegove raspertlane patike, dok su jakna i đačka torba sa knjigama bili na vrhu stijene.

Petnaestogodišnjak, inače učenik devetog razreda Osnovne škole "Dositej Obradović", u srijedu se požalio na glavobolju i zamolio nastavnika da ga pusti sa časa, pa je iz škole izašao oko 16.30.

"U srijedu oko 20.30 nas je majka obavijestila da se dijete nije pojavilo kod kuće i da je nestalo. Došli smo u školu i pregledali video-nadzor. Utvrdili smo da se kretao glavnom ulicom prema gradskom mostu. Takođe, od učenika smo dobili neke informacije da je posjećivao to mjesto i da se tu slikao, imao je neke slike objavljene i s policijom smo podijelili te informacije", izjavio je juče za "Nezavisne" Vedran Gligorić, direktor škole.

Čas muzičke kulture, koji je držala Dajana Desnica, bio je zadnji kojem je prisustvovao, a iako se nešto kasnije požalio na glavobolju, nastavnica se prisjetila da je bio raspoložen i da ju je pitao za tip njenog telefona.

"Pričali smo o ekskurziji koja nam sledi. Šalila sam se s njim, celi razred se šalio i nikakvih problema nije bilo. To je dete koje je vrlo dobar učenik i nikada nije napravio problem, omiljen u društvu, pogotovo među devojčicama. Izrazito šarmantno, pristojno i vaspitano dete", kaže Desnica.

Đaci i nastavnici su šokirani, a posebno razredni starješina Dara Pašić, koja je o učeniku pričala biranim riječima.

"Nikakvih naznaka nije bilo da bi mogao bilo šta da uradi. S roditeljima je bila dobra saradnja, jedino što nam niko nije rekao da je dijete imalo neki zdravstveni problem, a ispostavilo se da je imalo. U utorak sam imala čas kod njih, dijete je bilo veselo, planirali smo matursku zabavu i određivali kome će biti pratilac", kaže Pašićeva.

Kako nezvanično saznajemo, dječak je bolovao od epilepsije. Taj dan kad je nestao, brzo se društvenim mrežama proširila ta vijest.

Osim Ahmeda, u "Dositej Obradović" idu i njegovi brat i sestra. U ovoj školi saznajemo da je dječak osam razreda završio u "Vuku Karadžiću", te da se tek prošle godine prebacio u tu školu.

Iako zasad neke stvari upućuju možda i na samoubistvo, Mladen Simić, tužilac Okružnog javnog tužilaštva Doboj, je oprezan te kaže da će tek nakon što se izvrši obdukcija i obave vještačenja moći reći o čemu je riječ.

"Izuzećemo krv i određene tragove, procijenićemo šta je još potrebno i da li su potrebna dodatna vještačenja", kazao je Simić, a od patologa dr Ljubomira Curkića saznajemo da će obdukcija biti rađena danas.

(Nezavisne novine) 

Komentari / 9

Ostavite komentar
Name

kuku nama sa nama

19.04.2019 07:37

Cuj razrednica nije znala da je epilepticar...fuj i roditelji i ucitelji

ODGOVORITE
Name

Robin hud

19.04.2019 09:33

Pa kako moze uciteljica znati ako roditelji ne kazu, sta sad uciteljice trebaju ici traziti zdravstvene kartone od svakog djeteta?

Name

Ja

19.04.2019 09:49

Jadno dijete!Strašno,pokoj mu duši,sta ga je navelo na to?

Name

Vjeruj

19.04.2019 10:23

Fuj je to tebi, a ne znaš razloge zbog čega je to tako. Nije dobro tako bacati kamen na čovjeka. Vjerovatno bi bilo bolje da se razgovaralo o djetetovim zdravstvenih problemima, onda bi nastavnici bili upućeni u opšte stanje. Ali desilo se možda u najboljoj namjeri da se dijete zaštiti, a bože pomozi. Ma ko zna šta se desilo, pretužno je, pretužno.

Name

kuku nama sa nama

19.04.2019 11:31

Sta to vi glumite Majke Tereze..sta se desilo...desilo se da ni roditelji ni one ... ne vode racuna o djeci..cim je njima fb orijentir..sve je jasno i dajte vise tu sazaljivost ostavite po strani.

Name

re

19.04.2019 11:38

Dužnost je svakog roditelja da razrednika obavijesti o zdravstvenim problemima svog djeteta, ukoliko mu zatreba pomoć na nastavi, kako da mu pomognu ako ne znaju kakve probleme dijete ima...

Name

Jane

19.04.2019 09:20

Ne daj Bože nikome!!! Sačešće porodici sa željom da pronađu mir i utehu. Strašno!!!

ODGOVORITE
Name

Bane

19.04.2019 12:46

Možda je dijete slučajno palo. Zašto odmah samoubistvo? Možda je odlazio tamo iz nekog svog razloga?!

ODGOVORITE
Name

PRAVDA

19.04.2019 22:18

Moralna ostavka nesposobnog direktora,stalno problemi u OŠ DOSITEJ OBRADOVIC DOBOJ koji traju godinama,ti "ljudi" nisu sposobni da vode ovakvu instituciju,al izgleda politički su podobni i Bogom da ti,neka je deci Bog na pomoći.AMIN.

ODGOVORITE