МК: Ћорић и Фоњини у четвртфиналу!

Борна Ћорић и Италијан Фабио Фоњини последњи су учесници четвртфинала Мастерса у Монте Карлу.

Тенис 18.04.2019 | 19:25
МК: Ћорић и Фоњини у четвртфиналу!
Хрватски тенисер је у мечу осмине финала био бољи од Француза Пјер-Ига Ербера, 6:4, 6:2, док је Фоњини савладао трећег тенисера света, Немца Александера Зверева са 7:6 (6), 6:1.

Тако ће се њих двојица после непуних пет година састати у мечу четвртфинала. Играли су само тог лета 2014. у Умагу, а Италијан је славио у три сета.

Ћорић је против Ербера у почетном сету направио један брејк и то у трећем гему што му је било довољно да освоји тај део игре резултатом 6:4.

У наставку, још лакши посао за Загрепчанина. Уз два брејка, у трећем и петом гему повео је са 5:1 пре него што је Ербер на свој сервис успео да спаси чак четири меч лопте.

Ипак, Ћорић је добио наредни гем и тако ће по први пут играти у четвртфиналу Монте Карла. Три пута је губио у првом колу, а прошле сезоне је изгубуио у другом од Новака Ђоковића.

Када је реч о Фоњинију, он је имао знатно више посла у првом сету против Зверева.

У петом и шестом гему су разменили брејкове, потом Фоњини у седмом гему није искористио две прилике за брејк, тако да је логичан след био да дођу до тај-брејка који је Италијан добио резултатом 8:6.

У другом сету, Фоњини је направио два брејка, у другом и шестом гему и потом искористио прву меч лопту.

Парови четвртфинала:

Ђоковић - Медведев
Лајовић - Сонего
Ћорић - Фоњини
Пеља - Надал

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар