MK: Ćorić i Fonjini u četvrtfinalu!

Borna Ćorić i Italijan Fabio Fonjini poslednji su učesnici četvrtfinala Mastersa u Monte Karlu.

Tenis 18.04.2019 | 19:25
MK: Ćorić i Fonjini u četvrtfinalu!
Hrvatski teniser je u meču osmine finala bio bolji od Francuza Pjer-Iga Erbera, 6:4, 6:2, dok je Fonjini savladao trećeg tenisera sveta, Nemca Aleksandera Zvereva sa 7:6 (6), 6:1.

Tako će se njih dvojica posle nepunih pet godina sastati u meču četvrtfinala. Igrali su samo tog leta 2014. u Umagu, a Italijan je slavio u tri seta.

Ćorić je protiv Erbera u početnom setu napravio jedan brejk i to u trećem gemu što mu je bilo dovoljno da osvoji taj deo igre rezultatom 6:4.

U nastavku, još lakši posao za Zagrepčanina. Uz dva brejka, u trećem i petom gemu poveo je sa 5:1 pre nego što je Erber na svoj servis uspeo da spasi čak četiri meč lopte.

Ipak, Ćorić je dobio naredni gem i tako će po prvi put igrati u četvrtfinalu Monte Karla. Tri puta je gubio u prvom kolu, a prošle sezone je izgubuio u drugom od Novaka Đokovića.

Kada je reč o Fonjiniju, on je imao znatno više posla u prvom setu protiv Zvereva.

U petom i šestom gemu su razmenili brejkove, potom Fonjini u sedmom gemu nije iskoristio dve prilike za brejk, tako da je logičan sled bio da dođu do taj-brejka koji je Italijan dobio rezultatom 8:6.

U drugom setu, Fonjini je napravio dva brejka, u drugom i šestom gemu i potom iskoristio prvu meč loptu.

Parovi četvrtfinala:

Đoković - Medvedev
Lajović - Sonego
Ćorić - Fonjini
Pelja - Nadal

Izvor: B92

Komentari / 0

Ostavite komentar