Партизан добио УЕФА лиценцу: Биће великих продаја!

Пословни директор Партизана, Милош Вазура, потврдио да ће клуб моћи да игра европско такмичење. Најављује значајне послове у предстојећем прелазном року и "сарадњу са великим светским клубовима" у том смислу.

Фудбал 19.04.2019 | 18:45
Партизан добио УЕФА лиценцу: Биће великих продаја!
У интервјуу за ТВ Партизан, Вазура је рекао да је клуб обезбедио лиценцу са "много мање пара" него што се то помињало у медијима (2,5 или 3 милиона евра), а да је највећи део обавеза клуб успео да "репрограмира".

Такође, саопштио је да су већ почели преговори са одређеним клубовима који су заинтересовани за поједине играче Партизана и најавио "рекордне продаје".

"Откако сам у клубу ово је пета година заредом како добијамо лиценцу, а пред сваки мониторинг се постављало исто питање - да ли ће Партизан добити лиценцу или се причало да 'Партизан остаје без европске лиценце'. У медијима се писало о томе да је Партизану потребно 2,5 или 3 милиона евра. Наравно да те информације нису биле тачне. Са много мање новца смо решили своје обавезе и успели смо да добијемо лиценцу", рекао је Вазура.   

Додао је да је већи део обавеза репрограмиран.

"Највећи проблем је био порез. Највећа дуговања смо имали према Пореској управи и то смо успели да репрограмирамо. Исплатили смо и неке играче, неке старе обавезе, као и нека заостала дуговања према менаџерима, попут Серђа Бертија (за Стефана Савића, прим. аут.)", рекао је Вазура и додао и да се садашњем играчком погону редовно исплаћују плате.

Унапред је одговорио на питања, којих ће свакако бити: одакле новац Партизану за обезбеђивање лиценце?

"Наши медији, очигледно, нису добро испратили да смо продужили уговор са Телекомом на још две године и тај уговор је на годишњем нивоу повећан. Имамо и нови спонзорски уговор са Дунав осигурањем и на томе смо захвални, и тим компанијама и држави. Ето, одакле новац".

Зимус је Партизан некако крпио крај са крајем и једва је продао неке играче. Вазура каже да ће у летњем прелазном року бити боље. Много боље. Или "рекордно", како је најавио.

"Урадили смо огроман и тежак посао, идемо у сређивање нашег финансијског стања. Тешка година је иза нас, нисмо играли у Европи, нисмо имали велике продаје. Није лако, али покушавамо да се консолидујемо. Мислим да ће наредни прелазни рок бити јако добар за Партизан. Пробаћемо да сачувамо играче који доносе разлику. Већ имамо преговоре о продаји неких играча, можда и рекордних. Следе, верујем, бољи дани за Партизан", каже Вазура и најављује "сарадњу са највећим светским клубовима" (у прелазном року).

Управа Партизана, истиче, посебно ће се у наредном периоду позабавити Фудбалским клубом Телеоптик, базом и "филијалом" првг тима Партизана. Тамо је недавно за шефа стручног штаба именован Жарко Лазетић уместо Милана Ристића.

"У наредном периоду ћемо се мало више бавити Телеоптиком, који мора потпуно да се реконструше. Неопходно је да у први тим Патизана управо из Телеоптика долазе играчи, а не из омладинаца и да (у том развоју) 'прескачу' Телеоптик као што је до сада био случај. Из Телеоптика мора да дође бар један или два играча спремних да одмах играју за први тим", рекао је Вазура.

Упитан шта ће бити са најављеном реконструкцијом стадиона, Вазура је одговорио да је садашња управа Партизана испунила највеће обећање - да је стадион у власништву клубаконачном одлуком суда.

"Што се тиче реконструкције, радимо све у складу са динамиком коју смо договорили са функционерима градске управе, зависи све од односа градске управе и нас. Ми смо спремни за све што нам буду рекли да радимо. Што је до сада било договорено, ми смо све урадили", рекао је Вазура и обећао да ће до краја мандата ове управе бити изграђен, сада већ чувени, интернат у оквиру Спортског центра у Земуну.

На питање шта се дешава са идејом изнајмљивања имена стадиона ("наминг ригхтс") на одређени временски период, што може да буде значајан извор прихода, Вазура каже да је то тешко оствариво док се не уради реконструкција стадиона.



Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар