Partizan dobio UEFA licencu: Biće velikih prodaja!

Poslovni direktor Partizana, Miloš Vazura, potvrdio da će klub moći da igra evropsko takmičenje. Najavljuje značajne poslove u predstojećem prelaznom roku i "saradnju sa velikim svetskim klubovima" u tom smislu.

Fudbal 19.04.2019 | 18:45
Partizan dobio UEFA licencu: Biće velikih prodaja!
U intervjuu za TV Partizan, Vazura je rekao da je klub obezbedio licencu sa "mnogo manje para" nego što se to pominjalo u medijima (2,5 ili 3 miliona evra), a da je najveći deo obaveza klub uspeo da "reprogramira".

Takođe, saopštio je da su već počeli pregovori sa određenim klubovima koji su zainteresovani za pojedine igrače Partizana i najavio "rekordne prodaje".

"Otkako sam u klubu ovo je peta godina zaredom kako dobijamo licencu, a pred svaki monitoring se postavljalo isto pitanje - da li će Partizan dobiti licencu ili se pričalo da 'Partizan ostaje bez evropske licence'. U medijima se pisalo o tome da je Partizanu potrebno 2,5 ili 3 miliona evra. Naravno da te informacije nisu bile tačne. Sa mnogo manje novca smo rešili svoje obaveze i uspeli smo da dobijemo licencu", rekao je Vazura.   

Dodao je da je veći deo obaveza reprogramiran.

"Najveći problem je bio porez. Najveća dugovanja smo imali prema Poreskoj upravi i to smo uspeli da reprogramiramo. Isplatili smo i neke igrače, neke stare obaveze, kao i neka zaostala dugovanja prema menadžerima, poput Serđa Bertija (za Stefana Savića, prim. aut.)", rekao je Vazura i dodao i da se sadašnjem igračkom pogonu redovno isplaćuju plate.

Unapred je odgovorio na pitanja, kojih će svakako biti: odakle novac Partizanu za obezbeđivanje licence?

"Naši mediji, očigledno, nisu dobro ispratili da smo produžili ugovor sa Telekomom na još dve godine i taj ugovor je na godišnjem nivou povećan. Imamo i novi sponzorski ugovor sa Dunav osiguranjem i na tome smo zahvalni, i tim kompanijama i državi. Eto, odakle novac".

Zimus je Partizan nekako krpio kraj sa krajem i jedva je prodao neke igrače. Vazura kaže da će u letnjem prelaznom roku biti bolje. Mnogo bolje. Ili "rekordno", kako je najavio.

"Uradili smo ogroman i težak posao, idemo u sređivanje našeg finansijskog stanja. Teška godina je iza nas, nismo igrali u Evropi, nismo imali velike prodaje. Nije lako, ali pokušavamo da se konsolidujemo. Mislim da će naredni prelazni rok biti jako dobar za Partizan. Probaćemo da sačuvamo igrače koji donose razliku. Već imamo pregovore o prodaji nekih igrača, možda i rekordnih. Slede, verujem, bolji dani za Partizan", kaže Vazura i najavljuje "saradnju sa najvećim svetskim klubovima" (u prelaznom roku).

Uprava Partizana, ističe, posebno će se u narednom periodu pozabaviti Fudbalskim klubom Teleoptik, bazom i "filijalom" prvg tima Partizana. Tamo je nedavno za šefa stručnog štaba imenovan Žarko Lazetić umesto Milana Ristića.

"U narednom periodu ćemo se malo više baviti Teleoptikom, koji mora potpuno da se rekonstruše. Neophodno je da u prvi tim Patizana upravo iz Teleoptika dolaze igrači, a ne iz omladinaca i da (u tom razvoju) 'preskaču' Teleoptik kao što je do sada bio slučaj. Iz Teleoptika mora da dođe bar jedan ili dva igrača spremnih da odmah igraju za prvi tim", rekao je Vazura.

Upitan šta će biti sa najavljenom rekonstrukcijom stadiona, Vazura je odgovorio da je sadašnja uprava Partizana ispunila najveće obećanje - da je stadion u vlasništvu klubakonačnom odlukom suda.

"Što se tiče rekonstrukcije, radimo sve u skladu sa dinamikom koju smo dogovorili sa funkcionerima gradske uprave, zavisi sve od odnosa gradske uprave i nas. Mi smo spremni za sve što nam budu rekli da radimo. Što je do sada bilo dogovoreno, mi smo sve uradili", rekao je Vazura i obećao da će do kraja mandata ove uprave biti izgrađen, sada već čuveni, internat u okviru Sportskog centra u Zemunu.

Na pitanje šta se dešava sa idejom iznajmljivanja imena stadiona ("naming rights") na određeni vremenski period, što može da bude značajan izvor prihoda, Vazura kaže da je to teško ostvarivo dok se ne uradi rekonstrukcija stadiona.



Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar