Видић о првим данима у Манчестеру...

Евра и ја нисмо могли да играмо ни за У21 екипу! “У Европи играш другачије“, присећа се Јунајтедова легенда.

Фудбал 19.04.2019 | 18:15
Видић о првим данима у Манчестеру...
Кад је подвукао црту, иза је остало 300 утакмица за први тим Манчестер јунајтеда, остао је 21 гол, пет тиула у Премијер лиги, ушати пехар Лиге шампиона из 2008... Да не набрајамо даље, Немања Видић је жива легенда гиганта са Олд Трафорда. Али кад је долазио у Манчестер био је штопер који није могао да одигра 90 минута ни за млади тим Јунајтед?! Уосталом, сећамо се сви да је и Видићу и касније Браниславу Ивановиућу Челсију требало шест месеци да се прилагоде острвском фудбалу.

Видић се сада присећа колико је у ствари паклено тешко. Сећа се јануара 2006. када је сер Алекс Фергусондовео и тадашњег штопера московског Спартака и Патриса Евру, још једног сада омиљеног бившег аса са Театра снова.

“Припремали смо се да играмо у Премијер лиги, били смо са Ренеом Мјоленстеном. Он је тада био тренер У21 екипе. Ферги нам је рекао да одиграмо један меч за њих, чисто да бисмо одиграли нешто, јер нисмо могли одмах у Премијер лигу. Нисмо били срећни, али ОК, пристали смо... После 45 минута Рене је послао Патриса и мене под туш. Нисмо били добри. Био је шокиран. Патрис и ја смо се погледали и рекли: Вау“, са осмехом врти филм каснији капитен Јунајтеда.

Међутим, не би ни Видић ни Евра били то што јесу да су тек тако одустајали. Али где је уопште био проблем?

“Требало је времена да се прилагодимо фудбалу у коме увек играш унапред. У европском фудбалу често играш хоризонтално, кружиш. Али у Енглеској је само напред и увек уз физички контакт. Чак и на У21 нивоу кад помислиш да је фаул судија ти каже да наставиш. Највећи проблем је дакле био да се прилагодимо, на крају смо успели. Ферги је имао стрпљења и чекао нас је, а остали играчи су нам помагали у тешким тренуцима“, присећа се Видић.

Извор: моззартспорт

ФОТО: Реутерс

Коментари / 0

Оставите коментар