Vidić o prvim danima u Mančesteru...

Evra i ja nismo mogli da igramo ni za U21 ekipu! “U Evropi igraš drugačije“, priseća se Junajtedova legenda.

Fudbal 19.04.2019 | 18:15
Vidić o prvim danima u Mančesteru...
Kad je podvukao crtu, iza je ostalo 300 utakmica za prvi tim Mančester junajteda, ostao je 21 gol, pet tiula u Premijer ligi, ušati pehar Lige šampiona iz 2008... Da ne nabrajamo dalje, Nemanja Vidić je živa legenda giganta sa Old Traforda. Ali kad je dolazio u Mančester bio je štoper koji nije mogao da odigra 90 minuta ni za mladi tim Junajted?! Uostalom, sećamo se svi da je i Vidiću i kasnije Branislavu Ivanoviuću Čelsiju trebalo šest meseci da se prilagode ostrvskom fudbalu.

Vidić se sada priseća koliko je u stvari pakleno teško. Seća se januara 2006. kada je ser Aleks Fergusondoveo i tadašnjeg štopera moskovskog Spartaka i Patrisa Evru, još jednog sada omiljenog bivšeg asa sa Teatra snova.

“Pripremali smo se da igramo u Premijer ligi, bili smo sa Reneom Mjolenstenom. On je tada bio trener U21 ekipe. Fergi nam je rekao da odigramo jedan meč za njih, čisto da bismo odigrali nešto, jer nismo mogli odmah u Premijer ligu. Nismo bili srećni, ali OK, pristali smo... Posle 45 minuta Rene je poslao Patrisa i mene pod tuš. Nismo bili dobri. Bio je šokiran. Patris i ja smo se pogledali i rekli: Vau“, sa osmehom vrti film kasniji kapiten Junajteda.

Međutim, ne bi ni Vidić ni Evra bili to što jesu da su tek tako odustajali. Ali gde je uopšte bio problem?

“Trebalo je vremena da se prilagodimo fudbalu u kome uvek igraš unapred. U evropskom fudbalu često igraš horizontalno, kružiš. Ali u Engleskoj je samo napred i uvek uz fizički kontakt. Čak i na U21 nivou kad pomisliš da je faul sudija ti kaže da nastaviš. Najveći problem je dakle bio da se prilagodimo, na kraju smo uspeli. Fergi je imao strpljenja i čekao nas je, a ostali igrači su nam pomagali u teškim trenucima“, priseća se Vidić.

Izvor: mozzartsport

FOTO: Reuters

Komentari / 0

Ostavite komentar