БГ-БЛ: Новозеланђанину Гејту жута мајица у Власеници!

"Било је врло тешко, али и занимљиво, посебно када смо ушли у Републику Српску. Природа је прелијепа", рекао је Новозеланђанин Арон Гејт, побједник прве етапе 13. бициклистичке трке "Београд-Бањалука".

Остали спортови 18.04.2019 | 18:20
БГ-БЛ: Новозеланђанину Гејту жута мајица у Власеници!
Побједник прве етапе 13. бициклистичке трке "Београд-Бањалука" је Новозеланђанин Арон Гејт, возач ирске екипе "ЕвроПро Рејсинг".

Пут од Обреновца до Власенице прешао је за 4.13:36 часова и славио испред Мађара Атиле Валтера (ЦЦЦ), који је закаснио три секунде и Бенџамина Хила из Аустралије који вози за Љубљану (+5 секунди).

Знало се да ће ова етапа бити најтежа, а у потпуности је оправдала епитет краљевске.

Од првог минута трке кренула је жестока борба, група од пет возача одвојила се и вукла караван све до посљедњих тридесетак километара, када је почео озбиљан успон, а главна група ухватила бјегунце.

На крају је највише снаге имао Гејт и заслужено обукао жуту мајицу послије 194 исцрпљујућа километра.

"Било је врло тешко, али и занимљиво, посебно када смо ушли у Републику Српску. Природа је прелијепа, без обзира што је врло брдовит терен. Моје тимске колеге одрадили су одличан посао и надам се да ћемо наставити у истом ритму иако ће бити врло компликовано", рекао је Гејт који је добио мајицу из руку првог човека компаније "Боксит" Рајка Дукића, спонзора симбола побједника у бициклизму.

Бијелу мајицу намијењену најбољем младом возачу обукао је Валтер, плаву мајицу та најбољег брдског возача обукао је Јоханес Шинагел (Малоја Пушбајкерс), а црвену за најбољег спринтера задужио је Флоренц Кауер (Херман).

Власеничани су били одлични домаћини, те своје госте дочекали на најљепши могући начин, уз игру и пјесму Културно-умјетничког друштва Просвјета и трубаче.

Лијепа увертира биле су и бициклистичке трке најмлађих.

"Велико је задовољство бити домаћин оваквог догађаја. Ово је без сумње највећи спортски догађај у историји Власенице. Импресиониран сам овим што сам водио, а вјерујем и сви наши грађани, као и грађани сусједних општина. Видимо се и сљедеће године". рекао је начелник општине Власеница Мирослав Краљевић.

Директор трке Владимир Куваља нагласио је да је првог дана све протекло у најбољем реду, те да је организаторе погледало и вријеме, с обзиром да је лагана киша почела да пада одмах након што су бициклисти прошли кроз циљ.

Већ сутра је на програму друга етапа која креће из Власенице, а послије 165 километара завршава у Брчком.

Генерални покровитељи трке су предсједница Републике Српске Жељка Цвијановић и Влада РС са премијером Радованом Вишковићем, а велику помоћ при организацији пружили су и Триглав осигурање, Бањалучка пивара и компанија М:тел.

Трка се завршава у недјељу у Бањалуци када ће бити познато и који возач ће освојити највише бодова за Олимписјке игре у Токију 2020. године.

Извор: мондо.ба

Коментари / 0

Оставите коментар