МК: Лајовић почистио Тима, а Надал Димитрова!

Лајовић срушио Тима за пласман у четвртфинале Монте Карла! Српски тенисер Душан Лајовић пласирао се у четвртфинале Мастерса у Монте Карлу.  Перфектна игра Лајовића, Тим "почишћен"! Душан Лајовић се придружио Новаку Ђоковићу у четвртфиналу Мастерса у Монте Карлу. Одлична игра против фаворизованог Доминика Тима. За полуфинале са Лоренцом Сонегом из Италије.  Надал "почистио" Димитрова за четвртфинале Монте Карла.  Шпански тенисер Рафаел Надал пласирао се у четвртфинале Монте Карла, пошто је у два сета победио Григора Димитрова.

Тенис 18.04.2019 | 17:30
МК: Лајовић почистио Тима, а Надал Димитрова!
Лајовић је после одличне игре и тачно 92 минута игре победио петог тенисера света и једног од фаворита за пехар у кнежевини, Аустријанца Доминика Тима са 6:3, 6:3.

Лајовић је у претходном колу победио фаворизованог Давида Гофана, а пре њега Малека Џазирија, тако да је остварио низ одличних резултата на првом мастерсу на најспоријој подлози.

Била је то прва Лајовићева победа над Тимом и то у њиховом шестом обрачуну. Остварена је потпуно заслужено, после боље игре и нема сумње да ће много значити тенисеру из Старе Пазове у наставку такмичења.

Тим није успео да одбрани четвртфинале из прошле сезоне, у којем га је "почистио" Надал са 6:0, 6:2, док је Душан већ надмашио прошлосезонски учинак, јер је тад освојио само један гем у првом колу против Ђоковића.

Сјајно је Лајовић отворио меч против фаворизованог Аустријанца. Све је у првих двадесетак и нешто минута ишло како је желео Лајовић, начинио је два брејка, у другом и четвртом гему, потом повео са великих 5:0.

Тим је у тим моментима био непрепознатљив, много је грешио, никако није успевао да успостави жељени ритам игре.

Ипак, успео је донекле да подигне ниво игре и добије три гема у низу, али то је било све, Лајовић је искористио пету сет лопту и после 41 минута игре и почетни сет резултатом 6:3.

Тим је боље отворио други сет. Донекле је променио ритам игре, више је погађао, па је стигао први до брејка и вођства од 3:1.

Ни то није пореметило Лајовића. Није паничио, држао се своје тактике из првог сета и потом је успео да начини два брејка добивши три гема у низу за вођство од 4:3.

У осмом гему успео је Лајовић да издржи велики притисак Аустријанца. "Оверио" је брејк, повео са 5:3, а потом у наредном, искористио је трећу меч лопту за велику победу и пласман међу осам најбољих.

Лајовића у четвртфиналу очекује сусрет са најпруијатнијим изненађењем турнира, 96. тенисером света, Италијаном Лоренцом Сонегом, који је у главни жреб стигао из квалификација.

Тамо је победио Јапанца Нишиоку и Аргентинца Трунхилетија, потом је у главном жребу био бољи од Андреаса Сепија и Карена Хачанова, а у осмини финала и од Британца Камерона Норија, 6:2, 7:5.

Лајовић и Сонего се до сада нису састајали.

Доминик Тим стигао је у Монте Карло, на први овосезонски турнир на шљаци, као пети играч света и четврти носилац у кнежевини. Душан Лајовић је на мегдан сјајном Аустријанцу изашао као 48. на АТП листи…

Самим тим, елиминација једног од фаворита и пласман Србина у четвртфинале представља прво велики изненађење на земљи у 2019. години.

После сат и по борбе, Дуци је у два сета решио меч – 6:3 и 6:3!

Момак рођен у Београду пре 28 година одиграо је перфектан меч, о чему сведочи и резултат. Лајовић је у првом сету одмах направио два брејка и практично стекао недостижну предност. Иако је Аустријанац успео да врати један, то се испоставило као недовољно.

У другом сету било је за нијансу више неизвесности, као и брејкова. Тим је стекао 3:1, али је онда уследила још боља игра српског тенисера, који је везао ПЕТ гемова (три брејка) и осигурао четвртфинале.

Лајовић ће у четвртфиналу преузети улогу фаворита јер ће за ривала имати 23-годишњег Лоренца Сонега. Италијан је тренутно на 96. месту АТП листе, а до осам најбољих у Монте Карлу стигао је након победе против Камерона Норија.

Италијан је пре Норија елиминисао Сепија и Качанова.

Надал "почистио" Димитрова за четвртфинале Монте Карла. Шпански тенисер Рафаел Надал пласирао се у четвртфинале Монте Карла, пошто је у два сета победио Григора Димитрова.

Бранилац титуле у Кнежевини за само 94 минута успео је да победи бугарског тенисера – 6:4, 6:1.

Први сет испоставиће се кључан, пошто је трајао чак 56 минута. Виђено је три брејка, а последњи се десио у десетом гему, када је Надал успео да одузме сервис Димитрову и тако дође до првог сета (6:4).

Ту је дуел био решен. Шпанац је заиграо сјајно у наставку, Григор је много грешио и Рафа други сет добија резултатом 6:1.

Надал ће у наредном колу играти против Гвида Пеље, који је после велике борбе победио Марка Чекината.

Извор: Б92/мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар