MK: Lajović počistio Tima, a Nadal Dimitrova!

Lajović srušio Tima za plasman u četvrtfinale Monte Karla! Srpski teniser Dušan Lajović plasirao se u četvrtfinale Mastersa u Monte Karlu.  Perfektna igra Lajovića, Tim "počišćen"! Dušan Lajović se pridružio Novaku Đokoviću u četvrtfinalu Mastersa u Monte Karlu. Odlična igra protiv favorizovanog Dominika Tima. Za polufinale sa Lorencom Sonegom iz Italije.  Nadal "počistio" Dimitrova za četvrtfinale Monte Karla.  Španski teniser Rafael Nadal plasirao se u četvrtfinale Monte Karla, pošto je u dva seta pobedio Grigora Dimitrova.

Tenis 18.04.2019 | 17:30
MK: Lajović počistio Tima, a Nadal Dimitrova!
Lajović je posle odlične igre i tačno 92 minuta igre pobedio petog tenisera sveta i jednog od favorita za pehar u kneževini, Austrijanca Dominika Tima sa 6:3, 6:3.

Lajović je u prethodnom kolu pobedio favorizovanog Davida Gofana, a pre njega Maleka Džazirija, tako da je ostvario niz odličnih rezultata na prvom mastersu na najsporijoj podlozi.

Bila je to prva Lajovićeva pobeda nad Timom i to u njihovom šestom obračunu. Ostvarena je potpuno zasluženo, posle bolje igre i nema sumnje da će mnogo značiti teniseru iz Stare Pazove u nastavku takmičenja.

Tim nije uspeo da odbrani četvrtfinale iz prošle sezone, u kojem ga je "počistio" Nadal sa 6:0, 6:2, dok je Dušan već nadmašio prošlosezonski učinak, jer je tad osvojio samo jedan gem u prvom kolu protiv Đokovića.

Sjajno je Lajović otvorio meč protiv favorizovanog Austrijanca. Sve je u prvih dvadesetak i nešto minuta išlo kako je želeo Lajović, načinio je dva brejka, u drugom i četvrtom gemu, potom poveo sa velikih 5:0.

Tim je u tim momentima bio neprepoznatljiv, mnogo je grešio, nikako nije uspevao da uspostavi željeni ritam igre.

Ipak, uspeo je donekle da podigne nivo igre i dobije tri gema u nizu, ali to je bilo sve, Lajović je iskoristio petu set loptu i posle 41 minuta igre i početni set rezultatom 6:3.

Tim je bolje otvorio drugi set. Donekle je promenio ritam igre, više je pogađao, pa je stigao prvi do brejka i vođstva od 3:1.

Ni to nije poremetilo Lajovića. Nije paničio, držao se svoje taktike iz prvog seta i potom je uspeo da načini dva brejka dobivši tri gema u nizu za vođstvo od 4:3.

U osmom gemu uspeo je Lajović da izdrži veliki pritisak Austrijanca. "Overio" je brejk, poveo sa 5:3, a potom u narednom, iskoristio je treću meč loptu za veliku pobedu i plasman među osam najboljih.

Lajovića u četvrtfinalu očekuje susret sa najpruijatnijim iznenađenjem turnira, 96. teniserom sveta, Italijanom Lorencom Sonegom, koji je u glavni žreb stigao iz kvalifikacija.

Tamo je pobedio Japanca Nišioku i Argentinca Trunhiletija, potom je u glavnom žrebu bio bolji od Andreasa Sepija i Karena Hačanova, a u osmini finala i od Britanca Kamerona Norija, 6:2, 7:5.

Lajović i Sonego se do sada nisu sastajali.

Dominik Tim stigao je u Monte Karlo, na prvi ovosezonski turnir na šljaci, kao peti igrač sveta i četvrti nosilac u kneževini. Dušan Lajović je na megdan sjajnom Austrijancu izašao kao 48. na ATP listi…

Samim tim, eliminacija jednog od favorita i plasman Srbina u četvrtfinale predstavlja prvo veliki iznenađenje na zemlji u 2019. godini.

Posle sat i po borbe, Duci je u dva seta rešio meč – 6:3 i 6:3!

Momak rođen u Beogradu pre 28 godina odigrao je perfektan meč, o čemu svedoči i rezultat. Lajović je u prvom setu odmah napravio dva brejka i praktično stekao nedostižnu prednost. Iako je Austrijanac uspeo da vrati jedan, to se ispostavilo kao nedovoljno.

U drugom setu bilo je za nijansu više neizvesnosti, kao i brejkova. Tim je stekao 3:1, ali je onda usledila još bolja igra srpskog tenisera, koji je vezao PET gemova (tri brejka) i osigurao četvrtfinale.

Lajović će u četvrtfinalu preuzeti ulogu favorita jer će za rivala imati 23-godišnjeg Lorenca Sonega. Italijan je trenutno na 96. mestu ATP liste, a do osam najboljih u Monte Karlu stigao je nakon pobede protiv Kamerona Norija.

Italijan je pre Norija eliminisao Sepija i Kačanova.

Nadal "počistio" Dimitrova za četvrtfinale Monte Karla. Španski teniser Rafael Nadal plasirao se u četvrtfinale Monte Karla, pošto je u dva seta pobedio Grigora Dimitrova.

Branilac titule u Kneževini za samo 94 minuta uspeo je da pobedi bugarskog tenisera – 6:4, 6:1.

Prvi set ispostaviće se ključan, pošto je trajao čak 56 minuta. Viđeno je tri brejka, a poslednji se desio u desetom gemu, kada je Nadal uspeo da oduzme servis Dimitrovu i tako dođe do prvog seta (6:4).

Tu je duel bio rešen. Španac je zaigrao sjajno u nastavku, Grigor je mnogo grešio i Rafa drugi set dobija rezultatom 6:1.

Nadal će u narednom kolu igrati protiv Gvida Pelje, koji je posle velike borbe pobedio Marka Čekinata.

Izvor: B92/mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar