ЛЕ: Сари опет мијеша карте...

Антонио Ридигер сигурно пропушта реванш, Алонсо је под знаком питања, Азар и Канте вероватно поново почињу са клупе, Давид Луиз у првој постави.

Фудбал 18.04.2019 | 16:30
ЛЕ: Сари опет мијеша карте...
Челси је далеко квалитетнији од Славије из Праге, ту чињеницу нико не доводи у питање, међутим Чеси су се озбиљно испрсили у првој утакмици у Прагу. Све до самог финиша имали лепих 0:0 и не само то – нападали, стварали шансе, играли храбро.

Плавци су имали среће да један одличан центаршут Вилијана врло добро испрати Маркос Алонсо и тако доносе победу која Саријеве момке ставља у позицију апсолутних фаворита у реваншу.

Свака част чешком тиму на свему што је урадио ове сезоне, али ово му је чини се последња станица јер је лондонски тим показао квалитет иако је Маурицио Сари оставио на клупи најбољег фудбалера Едена Азара. Не само њега, него и Давида Луиза и Кантеа. У сваком случају, оно на шта треба обратити пажњу јесте факат да је италијански стручњак ове сезоне у Лиги Европе често одмарао највеће звезде.  Што се тиче реванша, Антонио Ридигер сигурно пропушта утакмицу због повреде, Алонсо је под знаком питања, Азар иКанте вероватно поново почињу са клупе, Давид Луиз можда у првој постави

Претио је прашки тим колико су му гости дозвољавали, али је најбољу шансу у сиромашном првом полувремену имао Вилијан који је погодио пречку. Много бољи фудбал и једни и други су приказали у наставку, а Славија ће жалити због промашаја Колара, Траореа и Борала у периоду између 60. и 80. минута. У неколико наврата истакао се и голман гостију Кепа, а промашаје домаћина казнио је Алонсо у 86. минуту после сјајног убацивања из другог плана.

Пораз од Ливерпула у дербију компликује борбу за Лигу шампиона, а резултат из прве утакмице поново даје за право Сарију да комбинује, што ће он вероватно и учинити, јер тим са Стамфорд Бриџа у понедељак чека круцијални окршај с Барнлијем у Премијершипу, где је победа императив.

Тај податак у малој мери повећава шансе Славије, али не да прође даље, у полуфинале Лиге Европе, већ да добро прође у Лондону. Боље рећи часно. Кец је известан, с головима због свега наведеног не би требало претеривати...

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар