LE: Sari opet miješa karte...

Antonio Ridiger sigurno propušta revanš, Alonso je pod znakom pitanja, Azar i Kante verovatno ponovo počinju sa klupe, David Luiz u prvoj postavi.

Fudbal 18.04.2019 | 16:30
LE: Sari opet miješa karte...
Čelsi je daleko kvalitetniji od Slavije iz Prage, tu činjenicu niko ne dovodi u pitanje, međutim Česi su se ozbiljno isprsili u prvoj utakmici u Pragu. Sve do samog finiša imali lepih 0:0 i ne samo to – napadali, stvarali šanse, igrali hrabro.

Plavci su imali sreće da jedan odličan centaršut Vilijana vrlo dobro isprati Markos Alonso i tako donose pobedu koja Sarijeve momke stavlja u poziciju apsolutnih favorita u revanšu.

Svaka čast češkom timu na svemu što je uradio ove sezone, ali ovo mu je čini se poslednja stanica jer je londonski tim pokazao kvalitet iako je Mauricio Sari ostavio na klupi najboljeg fudbalera Edena Azara. Ne samo njega, nego i Davida Luiza i Kantea. U svakom slučaju, ono na šta treba obratiti pažnju jeste fakat da je italijanski stručnjak ove sezone u Ligi Evrope često odmarao najveće zvezde.  Što se tiče revanša, Antonio Ridiger sigurno propušta utakmicu zbog povrede, Alonso je pod znakom pitanja, Azar iKante verovatno ponovo počinju sa klupe, David Luiz možda u prvoj postavi

Pretio je praški tim koliko su mu gosti dozvoljavali, ali je najbolju šansu u siromašnom prvom poluvremenu imao Vilijan koji je pogodio prečku. Mnogo bolji fudbal i jedni i drugi su prikazali u nastavku, a Slavija će žaliti zbog promašaja Kolara, Traorea i Borala u periodu između 60. i 80. minuta. U nekoliko navrata istakao se i golman gostiju Kepa, a promašaje domaćina kaznio je Alonso u 86. minutu posle sjajnog ubacivanja iz drugog plana.

Poraz od Liverpula u derbiju komplikuje borbu za Ligu šampiona, a rezultat iz prve utakmice ponovo daje za pravo Sariju da kombinuje, što će on verovatno i učiniti, jer tim sa Stamford Bridža u ponedeljak čeka krucijalni okršaj s Barnlijem u Premijeršipu, gde je pobeda imperativ.

Taj podatak u maloj meri povećava šanse Slavije, ali ne da prođe dalje, u polufinale Lige Evrope, već da dobro prođe u Londonu. Bolje reći časno. Kec je izvestan, s golovima zbog svega navedenog ne bi trebalo preterivati...

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar