Перић: Помоћ за нова радна мјеста

Начелник општине Угљевик Василије Перић посјетио је данас у повратничкој мјесној заједници Глиње фабрику за производњу ПВЦ и алуминијумске столарије "Еуробау" која запошљава 26 људи и обећао помоћ локалне заједнице.

Република Српска 18.04.2019 | 14:46
Перић: Помоћ за нова радна мјеста
Перић је најавио да ће у наредном периоду из буџета општине Угљевик бити издвојена средстава за помоћ развоју привреде и отварању нових радних мјеста.

Он је разговарао са власником фабрике Есмиром Цамовићем о учешћу општине Угљевик у изградњи приступног пута и платоа испред погонских хала фабрике "Еуробау" у насељу Глиње.

"Општина Угљевик укључиће се у изградњу инфраструктуре", рекао је Перић новинарима.

Цамовић је најавио запошљавање нових 10 радника из овог насеља.

Он је новинарима рекао да је сједиште фабрике "Еуробау" у федералној општини Живинице, а да је у насељу Глиње код Угљевика подружница.

"Бавимо се производњом ПВЦ и алуминијумске столарије, израдом челичних контејнера, црном браваријом и дрвним сектором - храстових, борових, јелових и букових плоча које извозимо за тржиште Њемачке, Луксембурга, Аустрије и Француске", навео је Цамовић.

(БН)

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

Ре

18.04.2019 16:35

Једино муслимани отварају фабрике за производњу а не услуге?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Тз

18.04.2019 18:39

Па градска раја, шта ћеш, не очекујеш ваљда да ђикани производе ишта осим сира и кајмака?

Name

Ре

18.04.2019 22:53

Да овај Перић мало не претјерује? Шта ти имаш са приватним фирмама и чије паре ћеш ти давати? Политичар нема шта да тражи у приватној фирми осим ако није дил.