Perić: Pomoć za nova radna mjesta

Načelnik opštine Ugljevik Vasilije Perić posjetio je danas u povratničkoj mjesnoj zajednici Glinje fabriku za proizvodnju PVC i aluminijumske stolarije "Eurobau" koja zapošljava 26 ljudi i obećao pomoć lokalne zajednice.

Republika Srpska 18.04.2019 | 14:46
Perić: Pomoć za nova radna mjesta
Perić je najavio da će u narednom periodu iz budžeta opštine Ugljevik biti izdvojena sredstava za pomoć razvoju privrede i otvaranju novih radnih mjesta.

On je razgovarao sa vlasnikom fabrike Esmirom Camovićem o učešću opštine Ugljevik u izgradnji pristupnog puta i platoa ispred pogonskih hala fabrike "Eurobau" u naselju Glinje.

"Opština Ugljevik uključiće se u izgradnju infrastrukture", rekao je Perić novinarima.

Camović je najavio zapošljavanje novih 10 radnika iz ovog naselja.

On je novinarima rekao da je sjedište fabrike "Eurobau" u federalnoj opštini Živinice, a da je u naselju Glinje kod Ugljevika podružnica.

"Bavimo se proizvodnjom PVC i aluminijumske stolarije, izradom čeličnih kontejnera, crnom bravarijom i drvnim sektorom - hrastovih, borovih, jelovih i bukovih ploča koje izvozimo za tržište Njemačke, Luksemburga, Austrije i Francuske", naveo je Camović.

(BN)

Komentari / 3

Ostavite komentar
Name

Re

18.04.2019 14:35

Jedino muslimani otvaraju fabrike za proizvodnju a ne usluge?

ODGOVORITE
Name

Tz

18.04.2019 16:39

Pa gradska raja, šta ćeš, ne očekuješ valjda da đikani proizvode išta osim sira i kajmaka?

Name

Re

18.04.2019 20:53

Da ovaj Perić malo ne pretjeruje? Šta ti imaš sa privatnim firmama i čije pare ćeš ti davati? Političar nema šta da traži u privatnoj firmi osim ako nije dil.