Оштра расправа у Скупштини Српске

На дневном реду НС РС тренутно је у току расправа о контроверзном закону о полицији Републике Српске, тј. резервном саставу полиције. Опозиционари су жестоко отворили наставак расправе која је почела синоћ.

Република Српска 18.04.2019 | 11:01
Оштра расправа у Скупштини Српске
Како је могуће да Министарство унутрашњих послова Републике Српске има 5.000 полицајаца, а не може да ухапси ни једну корумпирану особу, нити да расвијетли ни једну аферу?!, поручио је посланик Небојша Вукановић.

Вукановић је упитао зашто се предвиђа формирање резервног састава полиције, када не функцинише ни ова постојећа.

– Полиција и тужилаштво су кључ државе и ако они не функцонишу читава држава је на кољенима. Имамо толике афере, а ни једна није расвјетљена, иако имамо 5.000 полицајаца. Жели се формирати резервни састав полиције, а из постојећег састава МУП РС људи свакодневно одлазе због немогућности напредовања и негативне селекције – казао је Вукановић.

Он је истакао да је посебно споран члан овог закона који предвиђа да ће се службеници других држава моћи ангажовати као прикривени истражитељи. 

– Не знам да нека држава ангажује стране истражитеље, као што се код нас предвиђа – упитао је Вукановић.

Он је истакао да стварни циљ доношења овог закона није борба против криминала, већ додатно застрашивање народа и ширење терора.

– Немате ви у овој држави проблема са јавним редом и миром, већ криминалом – закључио је Вукановић.

Јелена Тривић из ПДП-а каже да њега странка нема проблем са резервним саставом, али не у овим оквирима.

- Немам ни оквирни план за буџетска средства за резервни састав, те је све у нацрту доста магловито, казала је она.

Њој су спочитавали да полицајце дијели на добре и лоше, а она је на то казала да дијели, те да као и у свакој професији и ту има нечасних људи. Навела је примјер инспектора из Бање Луке који је о њој причао да је плакала у станици, иако је он није испитивао. Није жељела наводити његово име, али је познато да је мислила на Милоша Бандића који је снимљен како пријети Драшку Станивуковићу.

Посланик ПДП-а Драшко Станивуковић сматра да је овај закон параван за тобожње очување Републике Српске.

У власти сматрају да је полиција једини гарант очувања Републике Српске.

БН ТВ

Коментари / 19

Оставите коментар
Name

Рум плоцица

18.04.2019 09:29

Укините Завод за запосљавање Републике Српске. Оно сто они раде мозе да обавља Републицки завод за статистику.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Титин пионир

18.04.2019 10:16

Вукане свака ти се позлатила цуди ме баја некадасњи истакнути цлан скоја наиме генерација смо ста сад ради све против здравог разума и нормалног зивота

Name

Ре

18.04.2019 13:34

Ма КО њих Ста пита небитни су

Name

Ре

18.04.2019 09:29

Овдје нема тужилаштва ни судства ! Има мафија која ти узме мјеру кад и како хоће .А полиција је само у служби мафије . МД са Лукацем и осталима прави војску која ће да заратује да би он себе склонио на сигурно . Са тим резервним саставом он ће да пријети и да влада . Измислит ће непријатеља ако треба . Једино Српски народ ће да најебе. Али сте њега брига. Опустошио је РС и њене градјане . Све сто је остало је да “лијепо прича “ и да обећава .” Рацун” ће платити обични градјани као и до сада . А у свој овој причи га гура Драган Цовиц и подржава . Бумеранг је бумеранг .

ОДГОВОРИТЕ
Name

А

18.04.2019 09:38

Вукановицу краљу! Свака ти је златна! Само напријед!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

18.04.2019 13:35

Е Јесу насо цовјека хахаха

Name

Рере

18.04.2019 14:17

Е нек си ти олицење цовјека смеце сеоско без образа без карактера дупелизац љигави

Name

брецало

18.04.2019 09:41

То је криминал а не муп рс знамо сви да раде са мафијом знамо сви да снсд и миле имају власт у судству и мупу ал само није јасно засто се лукац несмакне са тог мјеста вец ту је и само ради по свом , или милом или силом нек иде из мупа дојадијо и богу и народу само скрива криминалце доста висе иди цовјеце сади цвејеце обрадјуј земљу играј косарку или фудбал само иди из мупа видис колико си зла нанијо људима

ОДГОВОРИТЕ
Name

Баја велики

18.04.2019 09:43

Примјењујем тактику сто не мозе милом мозе силом

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

18.04.2019 13:36

А Зар је силом ако вецина изгласа хахахаха немате ви ни вецину ни силу обицни лапрдани

Name

Рере

18.04.2019 14:19

А који сте то ви љигавци смецари без сколе без образа без ицега знате само климати главом тако је сефе тако је ј..и ми матер тако сефе е дупелизци

Name

Зна се

18.04.2019 10:00

Полицију РС задрзали су они који су Додикандовели на власт да би му она помогла на унистењу РС. Одлазак (одгоњење) младих и цитавих породица дјело је Милорада Додика, тј. испињење плана Запада. Резервни састав полиције нема никакве везе са мигрантском кризом, јер постоји границна полиција БиХ и њу ако треба повецавати. Дакле прица министра Лукаца је тотално прозирна и резервни састав це бити попуњен оним набилданим момцима из предизборне прице опозиције. Врх МУП-а РС је сам допринио да им народ не вјерује и они нису цувари народа, вец су његове убице. Незнам како оовоме не говори опозиција.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Брцак

18.04.2019 10:08

Занима ме ста овајВукановиц има заврсено од сколе посто се цовјек у све разумије.Дали је и он само заврсио средње образовање као Драско.Док образовани политицари.доктори.магистри и остали високо образовани раде ко конобари или возаци сто у РС сто у иностранству средње образовани воде главну ријец и одредују ста и како це ти високо образовани радити.Прије сте слусали једног Бравара а данас опет вам бравари и конобари кроје судбину

ОДГОВОРИТЕ
Name

Види прво трун у свом оку

18.04.2019 10:21

Шта ли ти имаш од школе? Могао си прочитати шта има од школе, прије него си се бацио каменом.

Name

Ре:Брцак

18.04.2019 10:36

Ако је Драско овако паметан, а има знање изнад вецине твојих миљеника, ја се питам какво би Драско знање имао (или какво цеимати) да је заврсио Факултет-Казем ЗАВРСИО а не купио, као твоји миљеници (а мозда и ти) господине @Брцак

Name

Прочитати

18.04.2019 10:17

Обавезно прочитати данашњи блог Борислава Радовановића Резервним саставом до тајкунске полиције. Из њега се може закључити да се народу на овим просторима не пише добро

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

18.04.2019 15:38

Није он крив, тако га снасло у главу.

Name

ре

18.04.2019 10:34

Нас Вукане сада као народ нема нигдје у РС а ти се недај Вукане у лоповском парламенту жестоки криминалаца, најбољи си за народ и бог те посла ту из своји разлога код свега пропалог презадуженог и растуреног за будућа млађа кољена ако би хтјели остали да живе у таквој РС.

ОДГОВОРИТЕ
Name

18.04.2019 14:53

Недоношче

ОДГОВОРИТЕ