Oštra rasprava u Skupštini Srpske

Na dnevnom redu NS RS trenutno je u toku rasprava o kontroverznom zakonu o policiji Republike Srpske, tj. rezervnom sastavu policije. Opozicionari su žestoko otvorili nastavak rasprave koja je počela sinoć.

Republika Srpska 18.04.2019 | 11:01
Oštra rasprava u Skupštini Srpske
Kako je moguće da Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srpske ima 5.000 policajaca, a ne može da uhapsi ni jednu korumpiranu osobu, niti da rasvijetli ni jednu aferu?!, poručio je poslanik Nebojša Vukanović.

Vukanović je upitao zašto se predviđa formiranje rezervnog sastava policije, kada ne funkciniše ni ova postojeća.

– Policija i tužilaštvo su ključ države i ako oni ne funkconišu čitava država je na koljenima. Imamo tolike afere, a ni jedna nije rasvjetljena, iako imamo 5.000 policajaca. Želi se formirati rezervni sastav policije, a iz postojećeg sastava MUP RS ljudi svakodnevno odlaze zbog nemogućnosti napredovanja i negativne selekcije – kazao je Vukanović.

On je istakao da je posebno sporan član ovog zakona koji predviđa da će se službenici drugih država moći angažovati kao prikriveni istražitelji. 

– Ne znam da neka država angažuje strane istražitelje, kao što se kod nas predviđa – upitao je Vukanović.

On je istakao da stvarni cilj donošenja ovog zakona nije borba protiv kriminala, već dodatno zastrašivanje naroda i širenje terora.

– Nemate vi u ovoj državi problema sa javnim redom i mirom, već kriminalom – zaključio je Vukanović.

Jelena Trivić iz PDP-a kaže da njega stranka nema problem sa rezervnim sastavom, ali ne u ovim okvirima.

- Nemam ni okvirni plan za budžetska sredstva za rezervni sastav, te je sve u nacrtu dosta maglovito, kazala je ona.

Njoj su spočitavali da policajce dijeli na dobre i loše, a ona je na to kazala da dijeli, te da kao i u svakoj profesiji i tu ima nečasnih ljudi. Navela je primjer inspektora iz Banje Luke koji je o njoj pričao da je plakala u stanici, iako je on nije ispitivao. Nije željela navoditi njegovo ime, ali je poznato da je mislila na Miloša Bandića koji je snimljen kako prijeti Drašku Stanivukoviću.

Poslanik PDP-a Draško Stanivuković smatra da je ovaj zakon paravan za tobožnje očuvanje Republike Srpske.

U vlasti smatraju da je policija jedini garant očuvanja Republike Srpske.

BN TV

Komentari / 19

Ostavite komentar
Name

Rum plocica

18.04.2019 09:29

Ukinite Zavod za zaposljavanje Republike Srpske. Ono sto oni rade moze da obavlja Republicki zavod za statistiku.

ODGOVORITE
Name

Titin pionir

18.04.2019 10:16

Vukane svaka ti se pozlatila cudi me baja nekadasnji istaknuti clan skoja naime generacija smo sta sad radi sve protiv zdravog razuma i normalnog zivota

Name

Re

18.04.2019 13:34

Ma KO njih Sta pita nebitni su

Name

Re

18.04.2019 09:29

Ovdje nema tužilaštva ni sudstva ! Ima mafija koja ti uzme mjeru kad i kako hoće .A policija je samo u službi mafije . MD sa Lukacem i ostalima pravi vojsku koja će da zaratuje da bi on sebe sklonio na sigurno . Sa tim rezervnim sastavom on će da prijeti i da vlada . Izmislit će neprijatelja ako treba . Jedino Srpski narod će da najebe. Ali ste njega briga. Opustošio je RS i njene gradjane . Sve sto je ostalo je da “lijepo priča “ i da obećava .” Racun” će platiti obični gradjani kao i do sada . A u svoj ovoj priči ga gura Dragan Covic i podržava . Bumerang je bumerang .

ODGOVORITE
Name

A

18.04.2019 09:38

Vukanovicu kralju! Svaka ti je zlatna! Samo naprijed!

ODGOVORITE
Name

Re

18.04.2019 13:35

E Jesu naso covjeka hahaha

Name

Rere

18.04.2019 14:17

E nek si ti olicenje covjeka smece seosko bez obraza bez karaktera dupelizac ljigavi

Name

brecalo

18.04.2019 09:41

To je kriminal a ne mup rs znamo svi da rade sa mafijom znamo svi da snsd i mile imaju vlast u sudstvu i mupu al samo nije jasno zasto se lukac nesmakne sa tog mjesta vec tu je i samo radi po svom , ili milom ili silom nek ide iz mupa dojadijo i bogu i narodu samo skriva kriminalce dosta vise idi covjece sadi cvejece obradjuj zemlju igraj kosarku ili fudbal samo idi iz mupa vidis koliko si zla nanijo ljudima

ODGOVORITE
Name

Baja veliki

18.04.2019 09:43

Primjenjujem taktiku sto ne moze milom moze silom

ODGOVORITE
Name

Re

18.04.2019 13:36

A Zar je silom ako vecina izglasa hahahaha nemate vi ni vecinu ni silu obicni laprdani

Name

Rere

18.04.2019 14:19

A koji ste to vi ljigavci smecari bez skole bez obraza bez icega znate samo klimati glavom tako je sefe tako je j..i mi mater tako sefe e dupelizci

Name

Zna se

18.04.2019 10:00

Policiju RS zadrzali su oni koji su Dodikandoveli na vlast da bi mu ona pomogla na unistenju RS. Odlazak (odgonjenje) mladih i citavih porodica djelo je Milorada Dodika, tj. ispinjenje plana Zapada. Rezervni sastav policije nema nikakve veze sa migrantskom krizom, jer postoji granicna policija BiH i nju ako treba povecavati. Dakle prica ministra Lukaca je totalno prozirna i rezervni sastav ce biti popunjen onim nabildanim momcima iz predizborne price opozicije. Vrh MUP-a RS je sam doprinio da im narod ne vjeruje i oni nisu cuvari naroda, vec su njegove ubice. Neznam kako oovome ne govori opozicija.

ODGOVORITE
Name

Brcak

18.04.2019 10:08

Zanima me sta ovajVukanovic ima zavrseno od skole posto se covjek u sve razumije.Dali je i on samo zavrsio srednje obrazovanje kao Drasko.Dok obrazovani politicari.doktori.magistri i ostali visoko obrazovani rade ko konobari ili vozaci sto u RS sto u inostranstvu srednje obrazovani vode glavnu rijec i odreduju sta i kako ce ti visoko obrazovani raditi.Prije ste slusali jednog Bravara a danas opet vam bravari i konobari kroje sudbinu

ODGOVORITE
Name

Vidi prvo trun u svom oku

18.04.2019 10:21

Šta li ti imaš od škole? Mogao si pročitati šta ima od škole, prije nego si se bacio kamenom.

Name

Re:Brcak

18.04.2019 10:36

Ako je Drasko ovako pametan, a ima znanje iznad vecine tvojih miljenika, ja se pitam kakvo bi Drasko znanje imao (ili kakvo ceimati) da je zavrsio Fakultet-Kazem ZAVRSIO a ne kupio, kao tvoji miljenici (a mozda i ti) gospodine @Brcak

Name

Pročitati

18.04.2019 10:17

Obavezno pročitati današnji blog Borislava Radovanovića Rezervnim sastavom do tajkunske policije. Iz njega se može zaključiti da se narodu na ovim prostorima ne piše dobro

ODGOVORITE
Name

Re

18.04.2019 15:38

Nije on kriv, tako ga snaslo u glavu.

Name

re

18.04.2019 10:34

Nas Vukane sada kao narod nema nigdje u RS a ti se nedaj Vukane u lopovskom parlamentu žestoki kriminalaca, najbolji si za narod i bog te posla tu iz svoji razloga kod svega propalog prezaduženog i rasturenog za buduća mlađa koljena ako bi htjeli ostali da žive u takvoj RS.

ODGOVORITE
Name

YU

18.04.2019 14:53

Nedonošče

ODGOVORITE