ЛШ: Четири тима и само једна жеља - Мадрид!

Познати су парови и термини полуфинала Лиге шампиона. . .  Четири тима у игри, ко ће на кров Европе? Кога желите да видите са "ушатим" пехаром на крају сезоне - Ајакс, Тотенхем, Барселону или Ливерпул?

Фудбал 18.04.2019 | 17:15
ЛШ: Четири тима и само једна жеља - Мадрид!
Још само четири утакмице остале су нам до великог мадридског финала које се почетком јуна игра на стадиону Атлетика, а после сјајних реванша вечерас смо комплетирали и полуфиналне парове Лиге шампиона.

Тотенхем и Ајакс, односно Барселона и Ливерпул, бориће се за пласман у велико финале, а први мечеви играју се 30. априла или 1. маја у Лондону, те у у Каталонији.

Реванши су заказани за 7. или 8. мај у Амстердаму и на Енфилду и нема сумње да ће нам сва четири тима приредити врхунски спектакл.

Једина је дилема чији ће дуели бити неизвеснији, финале пре финала. Шта ви мислите?

А сада оно најбоље!

У трци за освајање пехара Лиге шампиона за сезону 2018/19 остала су још само четири тима која ће у наредних мјесец и по дана дати све од себе како би њихово име било угравирано на највреднијем пехару у клупском фудбалу.

Са једне стране су Тотенхем и Ајакс, са друге Барселона и Ливерпул, након што су заслужено славили у узбудљивим мечевима четвртфинала овог такмичења.

Најдраматичније је прошао Тотенхем коме је поништени гол Стерлинга послије консултације ВАР технологије у 93. минуту "означио пролаз" против Ситија (укупно 4:4), намучио се и Ајакс који је Јувентус избацио након преокрета у Торину (укупно 3:2), док су Барселона против Јунајтеда(укупно 4:0) и Ливерпул против Порта (укупно 6:1) имали нешто лакши посао, односно тако су га представили добром игром у двомечима.

Први меч полуфинала игра се већ крајем мјесеца (30. април) када ће Тотенхем на свом новом стадиону дочекати Ајакс, док нас на празник рада (1. мај) очекује спектакл на "Ноу Кампу" - и "финале прије финала" између Барселоне и Ливерпула.

Реванши су на програму одмах за недељу дана, односно Ливерпул ће угостити Барсу на "Енфилду" (7. мај), а дан касније Ајакс ће сањати о финалу и побједи против Тотенхема (8. мај).

Овогодишње финале игра се 1. јуна на стадиону "Ванда Метрополитано" у Мадриду.

Сви мечеви почињу у 21 час уз директан пренос на Арена Спорт.

Ливерпул и Барселона су до сада по пет пута освајали трофеј Лиге шампиона и укупно играли осам финала. Најскорији шампион је Барса која се 2015. године попела на "кров" Европе, док је Ливерпул прошле сезоне изгубио финале од Реал Мадрида (4:1).

Ајакс је четири пута освајао трофеј Лиге шампиона, последњи пут 1995. године, док је сезону касније изгубио финале од Јувентуса.

Тотенхем никада није дошао до финала Лиге шампиона, а ако успију у томе биће осми енглески клуб коме је то успјело да пође за руком. Имају три европска трофеја. Куп победника купова из 1963. године, односно два Купа УЕФА из 1972. и 1984. године.

Извор: моззартспорт/мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар