LŠ: Četiri tima i samo jedna želja - Madrid!

Poznati su parovi i termini polufinala Lige šampiona. . .  Četiri tima u igri, ko će na krov Evrope? Koga želite da vidite sa "ušatim" peharom na kraju sezone - Ajaks, Totenhem, Barselonu ili Liverpul?

Fudbal 18.04.2019 | 17:15
LŠ: Četiri tima i samo jedna želja - Madrid!
Još samo četiri utakmice ostale su nam do velikog madridskog finala koje se početkom juna igra na stadionu Atletika, a posle sjajnih revanša večeras smo kompletirali i polufinalne parove Lige šampiona.

Totenhem i Ajaks, odnosno Barselona i Liverpul, boriće se za plasman u veliko finale, a prvi mečevi igraju se 30. aprila ili 1. maja u Londonu, te u u Kataloniji.

Revanši su zakazani za 7. ili 8. maj u Amsterdamu i na Enfildu i nema sumnje da će nam sva četiri tima prirediti vrhunski spektakl.

Jedina je dilema čiji će dueli biti neizvesniji, finale pre finala. Šta vi mislite?

A sada ono najbolje!

U trci za osvajanje pehara Lige šampiona za sezonu 2018/19 ostala su još samo četiri tima koja će u narednih mjesec i po dana dati sve od sebe kako bi njihovo ime bilo ugravirano na najvrednijem peharu u klupskom fudbalu.

Sa jedne strane su Totenhem i Ajaks, sa druge Barselona i Liverpul, nakon što su zasluženo slavili u uzbudljivim mečevima četvrtfinala ovog takmičenja.

Najdramatičnije je prošao Totenhem kome je poništeni gol Sterlinga poslije konsultacije VAR tehnologije u 93. minutu "označio prolaz" protiv Sitija (ukupno 4:4), namučio se i Ajaks koji je Juventus izbacio nakon preokreta u Torinu (ukupno 3:2), dok su Barselona protiv Junajteda(ukupno 4:0) i Liverpul protiv Porta (ukupno 6:1) imali nešto lakši posao, odnosno tako su ga predstavili dobrom igrom u dvomečima.

Prvi meč polufinala igra se već krajem mjeseca (30. april) kada će Totenhem na svom novom stadionu dočekati Ajaks, dok nas na praznik rada (1. maj) očekuje spektakl na "Nou Kampu" - i "finale prije finala" između Barselone i Liverpula.

Revanši su na programu odmah za nedelju dana, odnosno Liverpul će ugostiti Barsu na "Enfildu" (7. maj), a dan kasnije Ajaks će sanjati o finalu i pobjedi protiv Totenhema (8. maj).

Ovogodišnje finale igra se 1. juna na stadionu "Vanda Metropolitano" u Madridu.

Svi mečevi počinju u 21 čas uz direktan prenos na Arena Sport.

Liverpul i Barselona su do sada po pet puta osvajali trofej Lige šampiona i ukupno igrali osam finala. Najskoriji šampion je Barsa koja se 2015. godine popela na "krov" Evrope, dok je Liverpul prošle sezone izgubio finale od Real Madrida (4:1).

Ajaks je četiri puta osvajao trofej Lige šampiona, poslednji put 1995. godine, dok je sezonu kasnije izgubio finale od Juventusa.

Totenhem nikada nije došao do finala Lige šampiona, a ako uspiju u tome biće osmi engleski klub kome je to uspjelo da pođe za rukom. Imaju tri evropska trofeja. Kup pobednika kupova iz 1963. godine, odnosno dva Kupa UEFA iz 1972. i 1984. godine.

Izvor: mozzartsport/mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar