Мектић: Не вјерујем Додику ништа

Драган Мектић, министар безбједности БиХ је казао да не вјерује Милораду Додику ништа - па ни око данашњег састанака лидера СНСД-а, ХДЗ-а и СДА око формирања власти.

Босна и Херцеговина 17.04.2019 | 21:09
Мектић: Не вјерујем Додику ништа
Он је казао да мисли да се нису договорили - него су само разговарали о лакшим питањима, док су се на тежим распали.

- Мислим да се нису договорили. Мислим да су ишли на лакша питања и теме, подјеле ресора. А када су на ред дошле суштинске теме и проблеми - видјели сте да су се распали и разишли - рекао је.

Мектић је додао да не вјерује у причу Милорада Додика.

- Он је десетак пута рекао договорићемо се до краја седмице и онда ништа од тога. Не вјерујем му због тога што говори контрадикторне изјаве, што на такав начин размишља, манипулаторски. На Сарајево Бусинесс Форуму је позвао стране инвеститоре да инвестирају, па је рекао да је БиХ стабилна земља, а јуче је рекао да је немогућа. Са ким манипулише? Не можеш манипулисати са озбиљним инвеститорима, нити су глупи нити су луди. Знају размислити је ли БиХ стабилна - појаснио је Мектић.

Он је рекао да не вјерује Додику, јер је склон да мијења мишљење.

- Њему је НАТО прије неколико година био прихватљив. Сада није. Озбиљан проблем око којег се не могу да договоре, а не искључује да се Додик врати мишљењу од прије неколико година, па му буде прихватљив - поручио је Мектић.

Такође, што се тиче новог министра безбједности, које би, према најавама требало да припада странци СДА и партнерима - Мектић је изјавио:

- То је у фази почетних спекулација. За министра безбједности треба да дође особа која долази и има вишегодишње искуство у овом послу и овој браниши и да што више буде професионалац, а што мање политичар, да се руководи правдом, владавином права. Када се буде званично знала особа - питајте ме - закључио је Мектић.

Што се тиче активације МАП-а, слања годишњег извјештаја и НАТО пута БиХ, Мектић је оцијенио да ништа априори не треба одбацивати.

- Не треба ништа одбацивати априори. Нађу се поводи за манипулације, мислим да то није МАП, то је годишњи национални план у којем се стварају претпоставке да би се у будућности могло разговарати о НАТО-у. Ту има пуно тема које се преклапају са условима за ЕУ. Нико није рекао шта је спорно у годишњем плану, да видимо шта се преклапа - да се о томе разговара. Када је у питању сам НАТО - то је на дугом штапу. Моје мишљење, понављам, волио бих да се тај проблем рјешава у регионалном конктексту и да БиХ и Србија истовремено уђу у НАТО. Смањило би то регионалне тензије, не би зазирали једни у друге. Далеко више би постигли на стабилности, миру и сигурности. Волио бих да се то ријеши како је то ријешила и Србија и Црна Гора - казао је Мектић.

Такође, причу око резервног стастава МУП-а Републике Српске је окарактерисао као непотребну.

- Непотребно, не видим ни један разлог који би то могао оправдати. Они разлози који се наводе нису тачни, нису истина. Знам да се то ради да би се то злоупотријебио касније, направила нека врста страначке војске и полиције. Ми испуњавамо те европске стандарде - и треба се тога држати. По чему ми тежимо да будемо специфичнији - ако не мислимо у будућности сами производити тензије - рекао је Мектић за Н1.

(БН ТВ/Н1)

Коментари / 31

Оставите коментар
Name

Правда БЛ

17.04.2019 19:15

А ти би волио да се договоре

ОДГОВОРИТЕ
Name

Нострадамус

17.04.2019 20:37

А ти би волио да се не договоре.Сигорно це се договорити на своју корист и на стету народа.Не хвалим Мехтица али докле це мо да игнорисемо СДС и подрзавати оне који нас дијеле тј.Снсд.Господо ја не спорим да се треба и постовати и договарати са остала два народа као сто то ради Снсд,али велико је зло сто је подијелио Српски народ.Изгледа тога нико није свјестан.

Name

израелац

17.04.2019 21:49

ре правдо бл... ти не знаш шта би ти волио јер додик сваки дан прича друго. значи да је боље да се договоре него да сваки дан се посвађају на нови начин у спектру распона од рат, правне кризе, економске кризе, миграција и свега... нису они ту да се недоговарају јер ми их плаћамо да се договоре!

Name

ДОБОЈЛИЈА

18.04.2019 02:55

Један од ријетких министара професионалаца.Нажалост истао је усамљен.Све што је рекао о понашању додика је апсолутно тачно и то сви видимо.Од такве лажљиве политике личну корист има секта окупљена око додика а грађани само непроцјењиву штету.

Name

ре Нострадамус

18.04.2019 04:58

Нострадамус казе Додик подјелио Србе.Без аргумената.Народским језиком без везе.Свима је Додик понудио да уду у власт.Цава прихватио,остали нису.Засто Бореновиц и Вукота нису прихватили позив? ПДП и СДС хоце у власт и са СДА,али ако ту није и Додик.Они су сада у власти са СДА у СА,али ако це уци ту и Додик онда они неце.Да ли Нострадамусу фале наоцари или несто дру...

Name

Гојко

18.04.2019 05:15

Овај Мектић само ради контра Додику, било то исправно или не. Свесно или несвесно наноси штету РС, не само Додику

Name

Ратко

17.04.2019 19:23

Па ко том бандиту иста верује? Има јос увек неких ухљебовица који му дају глас због позиције на којој се налазе, али и они сами знају да су будале као и баја, несто слицно као у Црној Гори где нпр. директор гимназије у "Беране", како они казу, дели за глас по 50 евра, сасвим отворено без скривања. Овај нас бандит прети отказима ко не гласа, прети одузимањем дела пензије, где ми то зивимо?

ОДГОВОРИТЕ
Name

БЛ

17.04.2019 19:26

Ко јос вјерује Милокраду из Бакинаца, сто се могло украсти украо је сад му син наставио истим интензитетом, све голи сљам

ОДГОВОРИТЕ
Name

Поповић

18.04.2019 05:39

А ИМА ЛИ БОЉЕГ ОД БАЈЕ, НАВЕДИ БАР ЈЕДНОГ ПА ДА ГЛАСАМ ЗА ЊЕГА.

Name

Ре

18.04.2019 07:00

Само монархија , Додик па опет Додик.

Name

Гледам

18.04.2019 07:53

Рудоњу на тв..Ход му ко у разбијаћа по вашарима и шаториима ,сваког момента имам осјећај да Руудоња има колац па новинара по глави.

Name

ПРЊАВОР

17.04.2019 19:27

Поздрав за Мектица

ОДГОВОРИТЕ
Name

МИ

17.04.2019 19:28

МИ СМО БОЉИ ДИО БИХ, АЛИ У БУРЛИНОЈ ПРИЦИ. КО ЦЕ БИТАНГИ ВИСЕ ВЈЕРОВАТИ

ОДГОВОРИТЕ
Name

ре

17.04.2019 19:41

Е мој Мектићу прођоше и твоје четири године узалудног мукотрпног рада због несарадње Суда и Тужилаштва БиХ са најискренијим и најпоштенијим господином у БиХ,и због тога све остаде исто на маргини живота свега живог осим лопова у БиХ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ре

18.04.2019 06:52

Могао је Мектиц звијезде са неба скидати и доказивати да су то звијезде ако суд и тузиластво то одбијају признати.Увијек је био 1000% у праву и није до њега вец до корумпирани тузилаца и судија.Ево само задњи пример селефије .Дзаба све и докази кад она бабускара неце да подигне оптузницу јер су у питању њени родјаци.Знаци имас некога на целу и мозес радити ста ти је воља јер ти неце имати ко судити и пресудити.Бас ме занима са ким то он није хтио сарадњу у суду и тузиластву и које тај којег сматрас најпостенији од судија .Ја нисам цуо да такав један постоји у БиХ.

Name

ре

18.04.2019 09:18

Мектић је свој посао обављао часно и најпоштеније , сарадња са судом и тужилаштвом била је на нивоу, само што никада његова тужба код таквог корумпираног суда није видјела свјетлост дана,за ре-коментар ви нисте добро разумјели све најбоље написано за Мектића.

Name

Варум

17.04.2019 19:55

Браво Мектићу војводо свака ти је његошева,додик ни сам незна висе ста прича ,ста је обецо јел досо или посо

ОДГОВОРИТЕ
Name

Милко

17.04.2019 20:27

Додик је опасан преварант, није за потцијенити, занат је изуцио варајуци загребацке господје на пијаци. Кренуо је од пелцованих паприка али се усаврсио.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ко це га знати

17.04.2019 20:43

Ја ипак мислим да он није сасвим при себи.Треба отици доктору да види да није деменција у питању.Ово ја озбиљно мајке ми не шпрдам се ништа..

Name

ре

17.04.2019 20:47

Можеш само да му завидиш

Name

ре Милко

18.04.2019 00:23

Пандан му је удбашка варалица Срето Аничић. Бурле му је дао многе послове тако да то удбашка варалица Срето Аничић обилато користи са својом фирмом Бонд.

Name

Доктор

18.04.2019 05:56

Аномалије нису тако опасне док су у прииватној сфери.ал кад последице истих ударају по народу друство треба реаговати

Name

РАСПУЦХИН

18.04.2019 06:23

Да ли Ви мислите да је он баш тако могао варати госпође по Загребу? Могао је једном преварити и тај преварени никада више не би куповао код њега. Проблем је у томе што је то културан свијет и нису се враћали на пијацу да се свађају са битангом него су га , једноставно , приликом сљедеће куповине заобишли у широком луку. Неко вријеме је можда и имао успјеха у "пелцовању" али послије је пропао. Једини проблем је тај што је успио "пелцовати" мозгове својих сљедбеника а има их прилично и скоро сви су бахати и покварени као и вођа им.

Name

Будала као и ти

17.04.2019 21:03

Само будале вјерују дудуку.

ОДГОВОРИТЕ
Name

*рц

17.04.2019 21:50

Нико му невјерује а опет гласају за њега. Миле це владати јос 500 година!

ОДГОВОРИТЕ
Name

синип

17.04.2019 22:53

Не вјерује ни теби Додик, па изађете на исто. :-)

ОДГОВОРИТЕ
Name

@Роки

18.04.2019 03:12

Све смо даље од функционалне државе. Кад би све нивое власти и формирали ништа се неби десило. Глупост је кад их видиш сједе троица или председници дошли на неки састанак а из БИХ троица . Да су троица у једно националној држави слабо би се кад усагласили а у нас 3 народа и свако свом вуче а највише себи у џеп. Овако за сто година нећемо напријед само рикверц а народ се расели.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Лука

18.04.2019 04:19

Браво, г- дине Мектицу. Као и обицно, гласно и јасно, отворено о свим питањима. Питао бих све који слијепо подрзавају резим у РС- ој, ста од овога није тацно?! Хоцете ли реци да мали Баја дрзи до својих ријеци и обецања?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Тата

18.04.2019 05:14

Додик се бори дс добије телекомуникације да мозе проинтер узима послове

ОДГОВОРИТЕ
Name

Милојко Бабић

18.04.2019 06:13

Ни јаје,за предстојећи Васкрс,не треба замјенити са Ронхилом Нафталиновићем.Подвалиће вам мућак.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мј.

18.04.2019 13:45

Ево нисам ниста процитао нити знам о цему говорите у овом тексту али г.министре ја вам ниста невјерујем.

ОДГОВОРИТЕ