Mektić: Ne vjerujem Dodiku ništa

Dragan Mektić, ministar bezbjednosti BiH je kazao da ne vjeruje Miloradu Dodiku ništa - pa ni oko današnjeg sastanaka lidera SNSD-a, HDZ-a i SDA oko formiranja vlasti.

Bosna i Hercegovina 17.04.2019 | 21:09
Mektić: Ne vjerujem Dodiku ništa
On je kazao da misli da se nisu dogovorili - nego su samo razgovarali o lakšim pitanjima, dok su se na težim raspali.

- Mislim da se nisu dogovorili. Mislim da su išli na lakša pitanja i teme, podjele resora. A kada su na red došle suštinske teme i problemi - vidjeli ste da su se raspali i razišli - rekao je.

Mektić je dodao da ne vjeruje u priču Milorada Dodika.

- On je desetak puta rekao dogovorićemo se do kraja sedmice i onda ništa od toga. Ne vjerujem mu zbog toga što govori kontradiktorne izjave, što na takav način razmišlja, manipulatorski. Na Sarajevo Business Forumu je pozvao strane investitore da investiraju, pa je rekao da je BiH stabilna zemlja, a juče je rekao da je nemoguća. Sa kim manipuliše? Ne možeš manipulisati sa ozbiljnim investitorima, niti su glupi niti su ludi. Znaju razmisliti je li BiH stabilna - pojasnio je Mektić.

On je rekao da ne vjeruje Dodiku, jer je sklon da mijenja mišljenje.

- Njemu je NATO prije nekoliko godina bio prihvatljiv. Sada nije. Ozbiljan problem oko kojeg se ne mogu da dogovore, a ne isključuje da se Dodik vrati mišljenju od prije nekoliko godina, pa mu bude prihvatljiv - poručio je Mektić.

Takođe, što se tiče novog ministra bezbjednosti, koje bi, prema najavama trebalo da pripada stranci SDA i partnerima - Mektić je izjavio:

- To je u fazi početnih spekulacija. Za ministra bezbjednosti treba da dođe osoba koja dolazi i ima višegodišnje iskustvo u ovom poslu i ovoj braniši i da što više bude profesionalac, a što manje političar, da se rukovodi pravdom, vladavinom prava. Kada se bude zvanično znala osoba - pitajte me - zaključio je Mektić.

Što se tiče aktivacije MAP-a, slanja godišnjeg izvještaja i NATO puta BiH, Mektić je ocijenio da ništa apriori ne treba odbacivati.

- Ne treba ništa odbacivati apriori. Nađu se povodi za manipulacije, mislim da to nije MAP, to je godišnji nacionalni plan u kojem se stvaraju pretpostavke da bi se u budućnosti moglo razgovarati o NATO-u. Tu ima puno tema koje se preklapaju sa uslovima za EU. Niko nije rekao šta je sporno u godišnjem planu, da vidimo šta se preklapa - da se o tome razgovara. Kada je u pitanju sam NATO - to je na dugom štapu. Moje mišljenje, ponavljam, volio bih da se taj problem rješava u regionalnom konktekstu i da BiH i Srbija istovremeno uđu u NATO. Smanjilo bi to regionalne tenzije, ne bi zazirali jedni u druge. Daleko više bi postigli na stabilnosti, miru i sigurnosti. Volio bih da se to riješi kako je to riješila i Srbija i Crna Gora - kazao je Mektić.

Takođe, priču oko rezervnog stastava MUP-a Republike Srpske je okarakterisao kao nepotrebnu.

- Nepotrebno, ne vidim ni jedan razlog koji bi to mogao opravdati. Oni razlozi koji se navode nisu tačni, nisu istina. Znam da se to radi da bi se to zloupotrijebio kasnije, napravila neka vrsta stranačke vojske i policije. Mi ispunjavamo te evropske standarde - i treba se toga držati. Po čemu mi težimo da budemo specifičniji - ako ne mislimo u budućnosti sami proizvoditi tenzije - rekao je Mektić za N1.

(BN TV/N1)

Komentari / 31

Ostavite komentar
Name

Pravda BL

17.04.2019 19:15

A ti bi volio da se dogovore

ODGOVORITE
Name

Nostradamus

17.04.2019 20:37

A ti bi volio da se ne dogovore.Sigorno ce se dogovoriti na svoju korist i na stetu naroda.Ne hvalim Mehtica ali dokle ce mo da ignorisemo SDS i podrzavati one koji nas dijele tj.Snsd.Gospodo ja ne sporim da se treba i postovati i dogovarati sa ostala dva naroda kao sto to radi Snsd,ali veliko je zlo sto je podijelio Srpski narod.Izgleda toga niko nije svjestan.

Name

izraelac

17.04.2019 21:49

re pravdo bl... ti ne znaš šta bi ti volio jer dodik svaki dan priča drugo. znači da je bolje da se dogovore nego da svaki dan se posvađaju na novi način u spektru raspona od rat, pravne krize, ekonomske krize, migracija i svega... nisu oni tu da se nedogovaraju jer mi ih plaćamo da se dogovore!

Name

DOBOJLIJA

18.04.2019 02:55

Jedan od rijetkih ministara profesionalaca.Nažalost istao je usamljen.Sve što je rekao o ponašanju dodika je apsolutno tačno i to svi vidimo.Od takve lažljive politike ličnu korist ima sekta okupljena oko dodika a građani samo neprocjenjivu štetu.

Name

re Nostradamus

18.04.2019 04:58

Nostradamus kaze Dodik podjelio Srbe.Bez argumenata.Narodskim jezikom bez veze.Svima je Dodik ponudio da udu u vlast.Cava prihvatio,ostali nisu.Zasto Borenovic i Vukota nisu prihvatili poziv? PDP i SDS hoce u vlast i sa SDA,ali ako tu nije i Dodik.Oni su sada u vlasti sa SDA u SA,ali ako ce uci tu i Dodik onda oni nece.Da li Nostradamusu fale naocari ili nesto dru...

Name

Gojko

18.04.2019 05:15

Ovaj Mektić samo radi kontra Dodiku, bilo to ispravno ili ne. Svesno ili nesvesno nanosi štetu RS, ne samo Dodiku

Name

Ratko

17.04.2019 19:23

Pa ko tom banditu ista veruje? Ima jos uvek nekih uhljebovica koji mu daju glas zbog pozicije na kojoj se nalaze, ali i oni sami znaju da su budale kao i baja, nesto slicno kao u Crnoj Gori gde npr. direktor gimnazije u "Berane", kako oni kazu, deli za glas po 50 evra, sasvim otvoreno bez skrivanja. Ovaj nas bandit preti otkazima ko ne glasa, preti oduzimanjem dela penzije, gde mi to zivimo?

ODGOVORITE
Name

BL

17.04.2019 19:26

Ko jos vjeruje Milokradu iz Bakinaca, sto se moglo ukrasti ukrao je sad mu sin nastavio istim intenzitetom, sve goli sljam

ODGOVORITE
Name

Popović

18.04.2019 05:39

A IMA LI BOLJEG OD BAJE, NAVEDI BAR JEDNOG PA DA GLASAM ZA NJEGA.

Name

Ре

18.04.2019 07:00

Само монархија , Додик па опет Додик.

Name

Gledam

18.04.2019 07:53

Rudonju na tv..Hod mu ko u razbijaća po vašarima i šatoriima ,svakog momenta imam osjećaj da Ruudonja ima kolac pa novinara po glavi.

Name

PRNJAVOR

17.04.2019 19:27

Pozdrav za Mektica

ODGOVORITE
Name

MI

17.04.2019 19:28

MI SMO BOLJI DIO BIH, ALI U BURLINOJ PRICI. KO CE BITANGI VISE VJEROVATI

ODGOVORITE
Name

re

17.04.2019 19:41

E moj Mektiću prođoše i tvoje četiri godine uzaludnog mukotrpnog rada zbog nesaradnje Suda i Tužilaštva BiH sa najiskrenijim i najpoštenijim gospodinom u BiH,i zbog toga sve ostade isto na margini života svega živog osim lopova u BiH.

ODGOVORITE
Name

re

18.04.2019 06:52

Mogao je Mektic zvijezde sa neba skidati i dokazivati da su to zvijezde ako sud i tuzilastvo to odbijaju priznati.Uvijek je bio 1000% u pravu i nije do njega vec do korumpirani tuzilaca i sudija.Evo samo zadnji primer selefije .Dzaba sve i dokazi kad ona babuskara nece da podigne optuznicu jer su u pitanju njeni rodjaci.Znaci imas nekoga na celu i mozes raditi sta ti je volja jer ti nece imati ko suditi i presuditi.Bas me zanima sa kim to on nije htio saradnju u sudu i tuzilastvu i koje taj kojeg smatras najposteniji od sudija .Ja nisam cuo da takav jedan postoji u BiH.

Name

re

18.04.2019 09:18

Mektić je svoj posao obavljao časno i najpoštenije , saradnja sa sudom i tužilaštvom bila je na nivou, samo što nikada njegova tužba kod takvog korumpiranog suda nije vidjela svjetlost dana,za re-komentar vi niste dobro razumjeli sve najbolje napisano za Mektića.

Name

Varum

17.04.2019 19:55

Bravo Mektiću vojvodo svaka ti je njegoševa,dodik ni sam nezna vise sta priča ,sta je obeco jel doso ili poso

ODGOVORITE
Name

Milko

17.04.2019 20:27

Dodik je opasan prevarant, nije za potcijeniti, zanat je izucio varajuci zagrebacke gospodje na pijaci. Krenuo je od pelcovanih paprika ali se usavrsio.

ODGOVORITE
Name

Ko ce ga znati

17.04.2019 20:43

Ja ipak mislim da on nije sasvim pri sebi.Treba otici doktoru da vidi da nije demencija u pitanju.Ovo ja ozbiljno majke mi ne šprdam se ništa..

Name

re

17.04.2019 20:47

Možeš samo da mu zavidiš

Name

re Milko

18.04.2019 00:23

Pandan mu je udbaška varalica Sreto Aničić. Burle mu je dao mnoge poslove tako da to udbaška varalica Sreto Aničić obilato koristi sa svojom firmom Bond.

Name

Doktor

18.04.2019 05:56

Anomalije nisu tako opasne dok su u priivatnoj sferi.al kad posledice istih udaraju po narodu drustvo treba reagovati

Name

RASPUCHIN

18.04.2019 06:23

Да ли Ви мислите да је он баш тако могао варати госпође по Загребу? Могао је једном преварити и тај преварени никада више не би куповао код њега. Проблем је у томе што је то културан свијет и нису се враћали на пијацу да се свађају са битангом него су га , једноставно , приликом сљедеће куповине заобишли у широком луку. Неко вријеме је можда и имао успјеха у "пелцовању" али послије је пропао. Једини проблем је тај што је успио "пелцовати" мозгове својих сљедбеника а има их прилично и скоро сви су бахати и покварени као и вођа им.

Name

Budala kao i ti

17.04.2019 21:03

Samo budale vjeruju duduku.

ODGOVORITE
Name

*rc

17.04.2019 21:50

Niko mu nevjeruje a opet glasaju za njega. Mile ce vladati jos 500 godina!

ODGOVORITE
Name

синип

17.04.2019 22:53

Не вјерује ни теби Додик, па изађете на исто. :-)

ODGOVORITE
Name

@Роки

18.04.2019 03:12

Све смо даље од функционалне државе. Кад би све нивое власти и формирали ништа се неби десило. Глупост је кад их видиш сједе троица или председници дошли на неки састанак а из БИХ троица . Да су троица у једно националној држави слабо би се кад усагласили а у нас 3 народа и свако свом вуче а највише себи у џеп. Овако за сто година нећемо напријед само рикверц а народ се расели.

ODGOVORITE
Name

Лука

18.04.2019 04:19

Bravo, g- dine Mekticu. Kao i obicno, glasno i jasno, otvoreno o svim pitanjima. Pitao bih sve koji slijepo podrzavaju rezim u RS- oj, sta od ovoga nije tacno?! Hocete li reci da mali Baja drzi do svojih rijeci i obecanja?

ODGOVORITE
Name

Tata

18.04.2019 05:14

Dodik se bori ds dobije telekomunikacije da moze prointer uzima poslove

ODGOVORITE
Name

Milojko Babić

18.04.2019 06:13

Ni jaje,za predstojeći Vaskrs,ne treba zamjeniti sa Ronhilom Naftalinovićem.Podvaliće vam mućak.

ODGOVORITE
Name

Mj.

18.04.2019 13:45

Evo nisam nista procitao niti znam o cemu govorite u ovom tekstu ali g.ministre ja vam nista nevjerujem.

ODGOVORITE