Куп: Партизан у Ниш носи гол Рикарда Гомеша!

Партизан на крилима Гомеша до победе над Радничким! Фудбалери Партизана победили су Раднички из Ниша са 1:0, у првом мечу полуфинала Купа Србије.  Бранилац трофеја у Купу победио је први пут ове сезоне Раднички у веома тврдој утакмици у Хумској голом Рикарда Гомеша, али ће финалиста бити познат тек 15. маја после реванша у Нишу.  Долијале и Нишлије, Партизан коначно разигран: Рикардо би вечити дерби у финалу Купа! Црно-бели далеко бољи него што резултат показује - 1:0.

Фудбал 17.04.2019 | 20:10
Куп: Партизан у Ниш носи гол Рикарда Гомеша!
Изабраници Сава Милошевића славили су поготком Рикард Гомеша, који је мрежу Нишлија затресао у 29. минуту.

Црно-бели успели су да обезбеде предност пред реванш утакмицу, која је на програму 15. маја на "Чаиру".

Обе екипе отвориле су утакмицу прилично опрезно, а играло се углавном на половини Радничког, који је чекао контранападе.

Прву прилику црно-бели имали су у петом минуту, када је Милетић шутирао главом, а Ристић добром одбраном спречио Партизан да дође до предности.

Све до 29. минута нисмо гледали претерано занимљив фудбал. Екипа тренера Милошевића имала је иницијативу, коју је успела да материјализује средином полувремена.

Пантић је послао добру лопту у казнени простор, Црномарковић лоше је реаговао, лопта је дошла до Гомеша, којем није било тешко да савлада Ристића.

Током другог периода игре ниједном се није доводило питање победника. Црно-бели контролисали су ритам меча, Раднички није стварао много шанси и пораз је био неминован.

Партизан је имао неколико полушанси у наставку и из њих нису успели да савладају Ристића. На крају Партизан заслужено долази до победе и предности пред реванш утакмицу у Нишу.

До краја полувремена није било прилика и Партизан је на петнаестоминутну паузу отишао са голом предности (1:0).

Током другог периода игре ниједном се није доводило питање победника. Црно-бели контролисали су ритам меча, Раднички није стварао много шанси и пораз је био неминован.

Партизан је имао неколико полушанси у наставку и из њих нису успели да савладају Ристића. На крају Партизан заслужено долази до победе и предности пред реванш утакмицу у Нишу.

Партизан је ближи финалу Купа Србије, петом узастопном!

Троструки узастопни шампион овог такмичења славио је минималним резултатом у првом полуфиналном мечу против Радничког поготком Рикарда Гомеша из 28. минута када је робустни нападач "закуцао" лопту у мрежу Ристића након прекида.

Била је то једина велика шанса у Хумској пред око 2.500 навијача где су обе екипе играле тврдо, а већ сада је јасно да ће све бити решено за месец дана у реваншу на "Чаиру".

ПАРТИЗАН - РАДНИЧКИ НИШ 1:0 (1:0)

Прво полувреме протекло је у борбеном наступу две екипе - видели смо прегршт дуела у ваздуху, на земљи, за лопту и без ње, што само са собом повлачи и мањак интензитета у последњој трећини, пошто је средиште дешавања било смештено на средину терена.

Први је запретио Партизан после шута Милетића након корнера, узвратио је Раднички безопасним шутевима са дистанце, да би гол "пао" после прекида.

Никола Дринчић је неопрезно стартовао на Зорану Тошићу искоса са леве стране што је била позиција коју је искористило Данило Пантић.

"Гађао" је Милетића, покушао је петом да асистира, а лопта се мало од њега, мало од Црномарковића, идеално спустила до Рикарда Гомеша који је реаговао како и реагују прави нападачи закуцавши лопту у мрежу Боривоја Ристића.

Био је то трећи гол нападача са Зеленортских Острва у последња четири меча за Партизан, али то није значило "дизање темпа" пошто су тимови наставили да буду опрезни као и до поготка.

ПОВРЕДЕ

Једина лоша вест за Партизан из овог меча јесу повреде Горана Закарићем, који је на полувремену морао да буде замењен Ђорђем Ивановићем после бројних дуела са играчима Радничког, и Рикарда Гомеша који је десетак минута до краја меча осетио бол у задњој ложи, па је затражио измену, тако да је на терен ушао Дејан Георгијевић.

Ненад Лалатовић, који је погођен петардом по одласку у тунел на полувремену, наредио је својим играчима да буду офанзивнији у наставку и одмах су Панков (главом после прекида) и Ранђеловић (шутем искоса са десна) намучили Стојковића.

Ипак, тај налет је трајао краткотрајно, Партизан је поново преузео све конце игре у своје руке и био опаснији, не и довољно конкретан, тако да је гол Рикарда био и једини на мечу.

Ова два тима се састају већ предстојећег викенда у Нишу у оквиру Суперлиге (2. коло плеј-офа), док је реванш Купа на "Чаиру" предвиђен за 15. мај.

У другом полуфиналу играју Црвена звезда и Младост (први меч 4:1).

Финале се игра на "Чаиру".

Паде и тај Раднички. Силовит је био нишки суперлигаш, нема кога није тукао све до прошле суботе, а онда је у размаку од четири дана добио "по ушима" од београдских вечитих ривала и ако је судити на основу резултата првих полуфиналних мечева Купа Србије у завршници масовнијег такмичења гледаћемо - вечити дерби!

Црвена звезда је преслишала Младост из Лучана, а дан касније на Топчидерском брду оружје је положио и тим који је пообарао многе клупске рекорде, само да остане трећи пут непоражен против црно-белих није издржао. Поготком Рикарда Гомеша Парни ваљак се приближио петом узастопном финалу и под условом да одбрани више него заслужених, а по игри "само" 1:0, имаће прилику да брани трофеј који љубоморно чува већ три сезоне.

Упркос томе што га је судија Срђан Јовановић закинуо за очигледан једанаестерац у првом (играње руком Николе Дринчића) и картон, а није свирао ни фаул Александру Тодоровском у другом (после старта надГомешом), београдски тим је први пут везао две победе под палицом тренера Сава Милошевића и налази се на добром путу да се бори за спас сезоне.

За разлику од два првенствена окршаја, кад је деловао успорено и у контра ритму, Партизан је меч отворио амбициозно, потиснувши одбрану Радничког "у крило" голмана Боривоја Ристића и таква оријентација је пре или касније морала да му се исплати. Мада му је после почетне шансе Немање Р. Милетића (ударац главом после цемтаршута са десне стране) требало доста времена да створи наредну прилику све време је био опасан, контролисао лопту, време и простор, плео мрежу испред противничког казненог простора и кад већ није могао из игре да матира ривала, учинио је то после прекида.

То што у пољу није урадио богзна шта чиме би придбобио симпатије публике Данило Пантић је надоместио тако што је квалитетно извео слободан ударац после фаула над најзапаженијим појединцем дуела, Зораном Тошићем, гужву у казненом простору Нишлија искористио је Рикардо Гомеш и рутински погодио циљ.

Укупно 22. гол нападача са Зеленортских Острва у сезони пробудио је око 3.000 навијача у Хумској, уједно охрабрио остале Партизанове играче да играју комотније, неупоредиво стабилније него у већем делу сезоне. У одбрани је Бојан Остојић подсетио на сезону 2016/17 и потпуно неутралисао из игре првог стрелца Суперлиге, Нермина Хаскића, његов парњак млади Страхиња Павловић лако добијао тркачке дуеле саПетром Грбићем, а још ако се има у виду да је Немања Р. Милетић уштоповао младог репрезентативцаЛазара Ранђеловића постаје јасно збогх чега је Реал са Нишаве у првом делу био углавно безопасан, све до надоканде у којој је поменути Остојић осујетио Хаскићев покушај.

Тек нешто отресити почетак другог дела у коме је после Хаскића и Бондаренка шут опробао и вечерас најопаснији гостујући играч Ранђеловић (парада Стојковића) наговестио је да састав Ненада Лалатовића занима и напад, али је суштина у томе да, ослоњен углавном на контре и(ли) проигравања из прве капитена Николе Дринчића, није био ни изблиза опасан као у септембарском дуелу на Чаиру или пре месец и по у Хумској.

Насупрот спорадичним ударцима Радничког, Партизан је и у другом делу имао више од игре, знао је и да се потуче, уклиза, шутне са дистанце, запрети преко крила...

Тај разноврсни репертоар у игри Милошевићевог тима мамио је аплаузе са трибина и чекао се само још један хитац, којим би се "затворила" утакмица, вероватно и решила дилема ко ће у финале. Није вредело пошто су пробали Рикардо, Шкекић и вечерас одлични Здјелар, али су и овако Гробари задовољни отишли кућама. Уверени да је 1:0 довољно и да ће после 15. имати прилику да Ниш посете и 30. маја, кад је на програму борба за трофеј. Вероватно са Црвеном звездом.

ПАРТИЗАН - РАДНИЧКИ 1:0 (1:0)
/Гомеш 28/

Београд.
Стадион Партизана.
Судија: Срђан Јовановић (Београд). 

Партизан: Стојковић - Н.Р. Милетић, Остојић, Павловић, Урошевић - Здјелар, Шћекић - Закарић (од 46. Ивановић), Пантић, Тошић (од 76. Илић) - Гомеш (од 83. Георгијевић). 

Раднички Ниш: Ристић - Тодоровски, Панков, Црномарковић, Ђорђевић - Бондаренко, Дринчић - Грбић (од 72. Петровић), Којашевић (од 65. Јовановић), Ранђеловић (од 88. Никодијевић) - Хаскић.

Извор: Б92/мондо.рс/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар