Kup: Partizan u Niš nosi gol Rikarda Gomeša!

Partizan na krilima Gomeša do pobede nad Radničkim! Fudbaleri Partizana pobedili su Radnički iz Niša sa 1:0, u prvom meču polufinala Kupa Srbije.  Branilac trofeja u Kupu pobedio je prvi put ove sezone Radnički u veoma tvrdoj utakmici u Humskoj golom Rikarda Gomeša, ali će finalista biti poznat tek 15. maja posle revanša u Nišu.  Dolijale i Nišlije, Partizan konačno razigran: Rikardo bi večiti derbi u finalu Kupa! Crno-beli daleko bolji nego što rezultat pokazuje - 1:0.

Fudbal 17.04.2019 | 20:10
Kup: Partizan u Niš nosi gol Rikarda Gomeša!
Izabranici Sava Miloševića slavili su pogotkom Rikard Gomeša, koji je mrežu Nišlija zatresao u 29. minutu.

Crno-beli uspeli su da obezbede prednost pred revanš utakmicu, koja je na programu 15. maja na "Čairu".

Obe ekipe otvorile su utakmicu prilično oprezno, a igralo se uglavnom na polovini Radničkog, koji je čekao kontranapade.

Prvu priliku crno-beli imali su u petom minutu, kada je Miletić šutirao glavom, a Ristić dobrom odbranom sprečio Partizan da dođe do prednosti.

Sve do 29. minuta nismo gledali preterano zanimljiv fudbal. Ekipa trenera Miloševića imala je inicijativu, koju je uspela da materijalizuje sredinom poluvremena.

Pantić je poslao dobru loptu u kazneni prostor, Crnomarković loše je reagovao, lopta je došla do Gomeša, kojem nije bilo teško da savlada Ristića.

Tokom drugog perioda igre nijednom se nije dovodilo pitanje pobednika. Crno-beli kontrolisali su ritam meča, Radnički nije stvarao mnogo šansi i poraz je bio neminovan.

Partizan je imao nekoliko polušansi u nastavku i iz njih nisu uspeli da savladaju Ristića. Na kraju Partizan zasluženo dolazi do pobede i prednosti pred revanš utakmicu u Nišu.

Do kraja poluvremena nije bilo prilika i Partizan je na petnaestominutnu pauzu otišao sa golom prednosti (1:0).

Tokom drugog perioda igre nijednom se nije dovodilo pitanje pobednika. Crno-beli kontrolisali su ritam meča, Radnički nije stvarao mnogo šansi i poraz je bio neminovan.

Partizan je imao nekoliko polušansi u nastavku i iz njih nisu uspeli da savladaju Ristića. Na kraju Partizan zasluženo dolazi do pobede i prednosti pred revanš utakmicu u Nišu.

Partizan je bliži finalu Kupa Srbije, petom uzastopnom!

Trostruki uzastopni šampion ovog takmičenja slavio je minimalnim rezultatom u prvom polufinalnom meču protiv Radničkog pogotkom Rikarda Gomeša iz 28. minuta kada je robustni napadač "zakucao" loptu u mrežu Ristića nakon prekida.

Bila je to jedina velika šansa u Humskoj pred oko 2.500 navijača gde su obe ekipe igrale tvrdo, a već sada je jasno da će sve biti rešeno za mesec dana u revanšu na "Čairu".

PARTIZAN - RADNIČKI NIŠ 1:0 (1:0)

Prvo poluvreme proteklo je u borbenom nastupu dve ekipe - videli smo pregršt duela u vazduhu, na zemlji, za loptu i bez nje, što samo sa sobom povlači i manjak intenziteta u poslednjoj trećini, pošto je središte dešavanja bilo smešteno na sredinu terena.

Prvi je zapretio Partizan posle šuta Miletića nakon kornera, uzvratio je Radnički bezopasnim šutevima sa distance, da bi gol "pao" posle prekida.

Nikola Drinčić je neoprezno startovao na Zoranu Tošiću iskosa sa leve strane što je bila pozicija koju je iskoristilo Danilo Pantić.

"Gađao" je Miletića, pokušao je petom da asistira, a lopta se malo od njega, malo od Crnomarkovića, idealno spustila do Rikarda Gomeša koji je reagovao kako i reaguju pravi napadači zakucavši loptu u mrežu Borivoja Ristića.

Bio je to treći gol napadača sa Zelenortskih Ostrva u poslednja četiri meča za Partizan, ali to nije značilo "dizanje tempa" pošto su timovi nastavili da budu oprezni kao i do pogotka.

POVREDE

Jedina loša vest za Partizan iz ovog meča jesu povrede Gorana Zakarićem, koji je na poluvremenu morao da bude zamenjen Đorđem Ivanovićem posle brojnih duela sa igračima Radničkog, i Rikarda Gomeša koji je desetak minuta do kraja meča osetio bol u zadnjoj loži, pa je zatražio izmenu, tako da je na teren ušao Dejan Georgijević.

Nenad Lalatović, koji je pogođen petardom po odlasku u tunel na poluvremenu, naredio je svojim igračima da budu ofanzivniji u nastavku i odmah su Pankov (glavom posle prekida) i Ranđelović (šutem iskosa sa desna) namučili Stojkovića.

Ipak, taj nalet je trajao kratkotrajno, Partizan je ponovo preuzeo sve konce igre u svoje ruke i bio opasniji, ne i dovoljno konkretan, tako da je gol Rikarda bio i jedini na meču.

Ova dva tima se sastaju već predstojećeg vikenda u Nišu u okviru Superlige (2. kolo plej-ofa), dok je revanš Kupa na "Čairu" predviđen za 15. maj.

U drugom polufinalu igraju Crvena zvezda i Mladost (prvi meč 4:1).

Finale se igra na "Čairu".

Pade i taj Radnički. Silovit je bio niški superligaš, nema koga nije tukao sve do prošle subote, a onda je u razmaku od četiri dana dobio "po ušima" od beogradskih večitih rivala i ako je suditi na osnovu rezultata prvih polufinalnih mečeva Kupa Srbije u završnici masovnijeg takmičenja gledaćemo - večiti derbi!

Crvena zvezda je preslišala Mladost iz Lučana, a dan kasnije na Topčiderskom brdu oružje je položio i tim koji je poobarao mnoge klupske rekorde, samo da ostane treći put neporažen protiv crno-belih nije izdržao. Pogotkom Rikarda Gomeša Parni valjak se približio petom uzastopnom finalu i pod uslovom da odbrani više nego zasluženih, a po igri "samo" 1:0, imaće priliku da brani trofej koji ljubomorno čuva već tri sezone.

Uprkos tome što ga je sudija Srđan Jovanović zakinuo za očigledan jedanaesterac u prvom (igranje rukom Nikole Drinčića) i karton, a nije svirao ni faul Aleksandru Todorovskom u drugom (posle starta nadGomešom), beogradski tim je prvi put vezao dve pobede pod palicom trenera Sava Miloševića i nalazi se na dobrom putu da se bori za spas sezone.

Za razliku od dva prvenstvena okršaja, kad je delovao usporeno i u kontra ritmu, Partizan je meč otvorio ambiciozno, potisnuvši odbranu Radničkog "u krilo" golmana Borivoja Ristića i takva orijentacija je pre ili kasnije morala da mu se isplati. Mada mu je posle početne šanse Nemanje R. Miletića (udarac glavom posle cemtaršuta sa desne strane) trebalo dosta vremena da stvori narednu priliku sve vreme je bio opasan, kontrolisao loptu, vreme i prostor, pleo mrežu ispred protivničkog kaznenog prostora i kad već nije mogao iz igre da matira rivala, učinio je to posle prekida.

To što u polju nije uradio bogzna šta čime bi pridbobio simpatije publike Danilo Pantić je nadomestio tako što je kvalitetno izveo slobodan udarac posle faula nad najzapaženijim pojedincem duela, Zoranom Tošićem, gužvu u kaznenom prostoru Nišlija iskoristio je Rikardo Gomeš i rutinski pogodio cilj.

Ukupno 22. gol napadača sa Zelenortskih Ostrva u sezoni probudio je oko 3.000 navijača u Humskoj, ujedno ohrabrio ostale Partizanove igrače da igraju komotnije, neuporedivo stabilnije nego u većem delu sezone. U odbrani je Bojan Ostojić podsetio na sezonu 2016/17 i potpuno neutralisao iz igre prvog strelca Superlige, Nermina Haskića, njegov parnjak mladi Strahinja Pavlović lako dobijao trkačke duele saPetrom Grbićem, a još ako se ima u vidu da je Nemanja R. Miletić uštopovao mladog reprezentativcaLazara Ranđelovića postaje jasno zbogh čega je Real sa Nišave u prvom delu bio uglavno bezopasan, sve do nadokande u kojoj je pomenuti Ostojić osujetio Haskićev pokušaj.

Tek nešto otresiti početak drugog dela u kome je posle Haskića i Bondarenka šut oprobao i večeras najopasniji gostujući igrač Ranđelović (parada Stojkovića) nagovestio je da sastav Nenada Lalatovića zanima i napad, ali je suština u tome da, oslonjen uglavnom na kontre i(li) proigravanja iz prve kapitena Nikole Drinčića, nije bio ni izbliza opasan kao u septembarskom duelu na Čairu ili pre mesec i po u Humskoj.

Nasuprot sporadičnim udarcima Radničkog, Partizan je i u drugom delu imao više od igre, znao je i da se potuče, ukliza, šutne sa distance, zapreti preko krila...

Taj raznovrsni repertoar u igri Miloševićevog tima mamio je aplauze sa tribina i čekao se samo još jedan hitac, kojim bi se "zatvorila" utakmica, verovatno i rešila dilema ko će u finale. Nije vredelo pošto su probali Rikardo, Škekić i večeras odlični Zdjelar, ali su i ovako Grobari zadovoljni otišli kućama. Uvereni da je 1:0 dovoljno i da će posle 15. imati priliku da Niš posete i 30. maja, kad je na programu borba za trofej. Verovatno sa Crvenom zvezdom.

PARTIZAN - RADNIČKI 1:0 (1:0)
/Gomeš 28/

Beograd.
Stadion Partizana.
Sudija: Srđan Jovanović (Beograd). 

Partizan: Stojković - N.R. Miletić, Ostojić, Pavlović, Urošević - Zdjelar, Šćekić - Zakarić (od 46. Ivanović), Pantić, Tošić (od 76. Ilić) - Gomeš (od 83. Georgijević). 

Radnički Niš: Ristić - Todorovski, Pankov, Crnomarković, Đorđević - Bondarenko, Drinčić - Grbić (od 72. Petrović), Kojašević (od 65. Jovanović), Ranđelović (od 88. Nikodijević) - Haskić.

Izvor: B92/mondo.rs/mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar