Јовељић о интересовању странаца...

Прија и не смета! Млади нападач још једним голом овог пролећа додатно скренуо пажњу на себе, али каже да не осећа притисак. Милуновић "првенац" посветио деци. Бабић се нада да што бржем освајању титуле.

Фудбал 18.04.2019 | 19:00
Јовељић о интересовању странаца...
Тешко ће Црвена звезда у летњем прелазном року задржати Дејана Јовељића, који овог пролећа головима све више привлачи пажњу иностраних клубова.

Штутгарт је од раније заинтересован за 19-годишњег нападача, а помињу се и још неки бундеслигаши.

На клупском руководству је да донесе одлуку да ли ће га продати, а незванично се може чути да ће одговор бити позитиван уколико се на столу нађе понуда од најмање 5.000.000 евра.

Без обзира што се све више прича о његовом потенцијалном трансферу, Јовељић успева да остане "хладне главе", што је показао и у првом полуфиналном дуелу Купа Србије, када је постигао први од четири гола свог тима (4:1).

"Не осећам притисак, прија ми интересовање, али концентрисан сам као што сам и био пре тих сазнања", изјавио је млади фудбалер после утакмице на тему интересовања иностраних клубова да га откупе од Црвене звезде.

Гол против Младости био је његов трећи у Куп ово сезоне, док их је у првенству дао пет.

"Лепо сам се снашао, била је то уиграна комбинација: аут Родића на Павкова, ја утрчавам, варам двојицу чувара и дајем леп гол".

У интервјуу за МОНДО током зимске паузе, Дејан Јовељић је најавио да ће бити задовољан уколико се током пролећа пет пута упише у стрелце. Недостаје му само још један погодак да испуни тај циљ, а утакмица је сасвим довољно и за бољи учинак.

"Држим се и даље тих пет голова, али ако буде могло више - зашто да не", рекао је уз потврду да би гол у "вечитом дербију" био "круна" за добре игре у другом делу сезоне.

Без обзира на убедљиву победу у првом полуфиналном дуелу, истакао је да посао још није готов.

"Није било лако као што резултат показује. Младост је екипа са сјајним појединцима и тренером, али испунили смо очекивања и остварили позитиван резултат пред реванш. Није још готов посао, треба опрезно да уђемо у другу утакмицу и верујем да ћемо проћи у финале".

Немања Милуновић:

"Срећан сам због 'првенца'. Погодак је донео ново вођство, леп је осећај и заиста сам задовољан, а гол посвећујем деци. Дао сам погодак за друго вођство и најавио победу што додатно радује", изјавио је после утакмице Немања Милуновић, који је против Младости постигао свој први гол за црвено-беле од јануарског доласка из БАТЕ Борисова.

Искусни штопер је, такође, рекао да је разочаран посетом у уторак, пошто је на трибинама Рајко Митић стадиона било тек 3.183 гледалаца.

"Разумем да је радним даном посета мања, али сам очекивао већу подршку. Играмо за звездаше, победа је битна, а свакако да је утакмицу употпунила голеада. Сигуран сам да су присутни уживали у игри".

Са Јовељићевом констатацијом сложио се и Срђан Бабић.

"Има и друга утакмица и требало би добро да уђемо у њу, да постигнемо гол, али код овако високог резултата не би требало да буде проблема", сматра штопер црвено-белих.

Осврнуо се млади дефанзивац на тренутак када је после једне грешке на средини терена "испала" комплетна дефанзивна линија Звезде, што су гости искористили да стигну до изједначења.

"Играли смо константно на њихових 30 метара, а када је тако, мора се и то једном десити. Били смо сви у њихових 16 метара и покушавали да дамо други гол. Хтели смо у првом полувремену да дамо други гол и смиримо игру, али нисмо успели. Мало нас је тргао њихов други гол, па смо још боље утакмицу привели крају".

Црвено-белима сада предстоје две утакмице Суперлиге, у суботу против Чукаричког у гостима и у четвртак против Партизана код куће. Тренутних седам бодова више од другопласираног Радничког дају мирноћу екипи, а Бабић верује да би победама у поменутим дуелима питање шампиона и дефинитивно било решено.

"Гледамо да извучемо максималних шест бодова из наредне две утакмице и што пре првенство приведемо крају, па да се базирамо на освајање Купа. Мислим да после Партизана можемо да завршимо првенство са максималним учинком".

Управо је "вечити ривал" тим против ког навијачи нестрпљиво чекају убедљиву партију Милојевићевих изабраника, као што је то у већини утакмица против домаћих ривала.

"Не знам из ког разлога нисмо победили претходне дербије и играли смо мало слабије. Као да смо имали неки притисак и нисмо били ми из ове и претходне сезоне. Верујем да ћемо све да зачинимо наредне седмице", прижељкује Бабић.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар