Joveljić o interesovanju stranaca...

Prija i ne smeta! Mladi napadač još jednim golom ovog proleća dodatno skrenuo pažnju na sebe, ali kaže da ne oseća pritisak. Milunović "prvenac" posvetio deci. Babić se nada da što bržem osvajanju titule.

Fudbal 18.04.2019 | 19:00
Joveljić o interesovanju stranaca...
Teško će Crvena zvezda u letnjem prelaznom roku zadržati Dejana Joveljića, koji ovog proleća golovima sve više privlači pažnju inostranih klubova.

Štutgart je od ranije zainteresovan za 19-godišnjeg napadača, a pominju se i još neki bundesligaši.

Na klupskom rukovodstvu je da donese odluku da li će ga prodati, a nezvanično se može čuti da će odgovor biti pozitivan ukoliko se na stolu nađe ponuda od najmanje 5.000.000 evra.

Bez obzira što se sve više priča o njegovom potencijalnom transferu, Joveljić uspeva da ostane "hladne glave", što je pokazao i u prvom polufinalnom duelu Kupa Srbije, kada je postigao prvi od četiri gola svog tima (4:1).

"Ne osećam pritisak, prija mi interesovanje, ali koncentrisan sam kao što sam i bio pre tih saznanja", izjavio je mladi fudbaler posle utakmice na temu interesovanja inostranih klubova da ga otkupe od Crvene zvezde.

Gol protiv Mladosti bio je njegov treći u Kup ovo sezone, dok ih je u prvenstvu dao pet.

"Lepo sam se snašao, bila je to uigrana kombinacija: aut Rodića na Pavkova, ja utrčavam, varam dvojicu čuvara i dajem lep gol".

U intervjuu za MONDO tokom zimske pauze, Dejan Joveljić je najavio da će biti zadovoljan ukoliko se tokom proleća pet puta upiše u strelce. Nedostaje mu samo još jedan pogodak da ispuni taj cilj, a utakmica je sasvim dovoljno i za bolji učinak.

"Držim se i dalje tih pet golova, ali ako bude moglo više - zašto da ne", rekao je uz potvrdu da bi gol u "večitom derbiju" bio "kruna" za dobre igre u drugom delu sezone.

Bez obzira na ubedljivu pobedu u prvom polufinalnom duelu, istakao je da posao još nije gotov.

"Nije bilo lako kao što rezultat pokazuje. Mladost je ekipa sa sjajnim pojedincima i trenerom, ali ispunili smo očekivanja i ostvarili pozitivan rezultat pred revanš. Nije još gotov posao, treba oprezno da uđemo u drugu utakmicu i verujem da ćemo proći u finale".

Nemanja Milunović:

"Srećan sam zbog 'prvenca'. Pogodak je doneo novo vođstvo, lep je osećaj i zaista sam zadovoljan, a gol posvećujem deci. Dao sam pogodak za drugo vođstvo i najavio pobedu što dodatno raduje", izjavio je posle utakmice Nemanja Milunović, koji je protiv Mladosti postigao svoj prvi gol za crveno-bele od januarskog dolaska iz BATE Borisova.

Iskusni štoper je, takođe, rekao da je razočaran posetom u utorak, pošto je na tribinama Rajko Mitić stadiona bilo tek 3.183 gledalaca.

"Razumem da je radnim danom poseta manja, ali sam očekivao veću podršku. Igramo za zvezdaše, pobeda je bitna, a svakako da je utakmicu upotpunila goleada. Siguran sam da su prisutni uživali u igri".

Sa Joveljićevom konstatacijom složio se i Srđan Babić.

"Ima i druga utakmica i trebalo bi dobro da uđemo u nju, da postignemo gol, ali kod ovako visokog rezultata ne bi trebalo da bude problema", smatra štoper crveno-belih.

Osvrnuo se mladi defanzivac na trenutak kada je posle jedne greške na sredini terena "ispala" kompletna defanzivna linija Zvezde, što su gosti iskoristili da stignu do izjednačenja.

"Igrali smo konstantno na njihovih 30 metara, a kada je tako, mora se i to jednom desiti. Bili smo svi u njihovih 16 metara i pokušavali da damo drugi gol. Hteli smo u prvom poluvremenu da damo drugi gol i smirimo igru, ali nismo uspeli. Malo nas je trgao njihov drugi gol, pa smo još bolje utakmicu priveli kraju".

Crveno-belima sada predstoje dve utakmice Superlige, u subotu protiv Čukaričkog u gostima i u četvrtak protiv Partizana kod kuće. Trenutnih sedam bodova više od drugoplasiranog Radničkog daju mirnoću ekipi, a Babić veruje da bi pobedama u pomenutim duelima pitanje šampiona i definitivno bilo rešeno.

"Gledamo da izvučemo maksimalnih šest bodova iz naredne dve utakmice i što pre prvenstvo privedemo kraju, pa da se baziramo na osvajanje Kupa. Mislim da posle Partizana možemo da završimo prvenstvo sa maksimalnim učinkom".

Upravo je "večiti rival" tim protiv kog navijači nestrpljivo čekaju ubedljivu partiju Milojevićevih izabranika, kao što je to u većini utakmica protiv domaćih rivala.

"Ne znam iz kog razloga nismo pobedili prethodne derbije i igrali smo malo slabije. Kao da smo imali neki pritisak i nismo bili mi iz ove i prethodne sezone. Verujem da ćemo sve da začinimo naredne sedmice", priželjkuje Babić.

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar