Општина Србац затрпана смећем

Општина Србац затрпана смећем, инспектори жмире.

      

Република Српска 17.04.2019 | 18:44
Општина Србац затрпана смећем
Одборници локалне скупштине у Српцу разматрали су, између осталог, и извјештај о раду инспекцијских органа и комуналне полиције.



Одборник Мићо Малбашић (ПДП) указао је на велике еколошке проблеме у овој општини, загадјивање животне средине одлагањем смећа на дивље депоније, загадјивање водотока испуштањем отпадних вода из клаоница и сличне проблеме који представљају извор заразе за становништво.

Начелник Одјељења за инспекцијске послове Ненад Билановић је рекао да у тој општини нема еколошког инспектора, заборављајући притом да у својој служби има пољопривредног, водопривредног и комуналног инспектора у чијој је надлежности заштита природе и животне средине.



Занимљиво је да у прошлој години ни један од инспектора није поднио прекршајну пријаву или новчану казну против загадјивача .

„Наш приоритет је превентивно дјеловање“, рекао је начелник Билановић.

Извјештаји садрже број контрола, издатих упозорења и рјешења о отклањању недостатака, али без имена оних који су се огријешили о одлуку о комуналном реду и закон.



Занимљиво је да је у извјештајима које су усвојили србачки одборници на посљедњој сједници констатовано да су, иако имају велике обавезе према радницима за неисплаћене плате и дугове према Пореској управи, Електродистрибуцији  и Водоводу, због којих  користе репрограме, јавна предузећа и установе у тој општини остварили позитивне финансијске резултате у прошлој години.

(БН)
   

Коментари / 7

Оставите коментар
Name

Аустрија

17.04.2019 16:48

Отидзите господо у свијет И видите Мало како се праве Депоние за смеце свуда у свијету се одваја стакло пластик а папир овде све стрпано у једно само роми јадни сакупљају Картон

ОДГОВОРИТЕ
Name

Xx

17.04.2019 16:55

Билановић сеф инспекције

Name

Xx

17.04.2019 16:55

Билановић сеф инспекције

Name

ре

17.04.2019 22:23

Септицка пуна до врха,...

Name

Директ

17.04.2019 17:14

И док на Западу смеце је бизнис, па и у неким мјестима и код нас, у Српцу не знају ста це са истим. Јос притом загадјују околину, ваздух, земљу, водотокове и тако наносе стету цитавом зивом свијету, укљуцујуци и људе. Еколоски тероризам!

ОДГОВОРИТЕ
Name

ДАБА

17.04.2019 18:44

Накнада за одбоз смеца 3 пута скупља у Српцу него у Бањалуци.Далеко је сип од Србца!?

Name

Јаааааааааа

19.04.2019 09:14

То је политика власти у 21.Вијеку,незаинтересована тотално,сваки коментар је сувисан,смрад од одпада,смрад од перутнине трују све полако...

ОДГОВОРИТЕ