Opština Srbac zatrpana smećem

Opština Srbac zatrpana smećem, inspektori žmire.

      

Republika Srpska 17.04.2019 | 18:44
Opština Srbac zatrpana smećem
Odbornici lokalne skupštine u Srpcu razmatrali su, između ostalog, i izvještaj o radu inspekcijskih organa i komunalne policije.



Odbornik Mićo Malbašić (PDP) ukazao je na velike ekološke probleme u ovoj opštini, zagadjivanje životne sredine odlaganjem smeća na divlje deponije, zagadjivanje vodotoka ispuštanjem otpadnih voda iz klaonica i slične probleme koji predstavljaju izvor zaraze za stanovništvo.

Načelnik Odjeljenja za inspekcijske poslove Nenad Bilanović je rekao da u toj opštini nema ekološkog inspektora, zaboravljajući pritom da u svojoj službi ima poljoprivrednog, vodoprivrednog i komunalnog inspektora u čijoj je nadležnosti zaštita prirode i životne sredine.



Zanimljivo je da u prošloj godini ni jedan od inspektora nije podnio prekršajnu prijavu ili novčanu kaznu protiv zagadjivača .

„Naš prioritet je preventivno djelovanje“, rekao je načelnik Bilanović.

Izvještaji sadrže broj kontrola, izdatih upozorenja i rješenja o otklanjanju nedostataka, ali bez imena onih koji su se ogriješili o odluku o komunalnom redu i zakon.



Zanimljivo je da je u izvještajima koje su usvojili srbački odbornici na posljednjoj sjednici konstatovano da su, iako imaju velike obaveze prema radnicima za neisplaćene plate i dugove prema Poreskoj upravi, Elektrodistribuciji  i Vodovodu, zbog kojih  koriste reprograme, javna preduzeća i ustanove u toj opštini ostvarili pozitivne finansijske rezultate u prošloj godini.

(BN)
   

Komentari / 7

Ostavite komentar
Name

Austrija

17.04.2019 16:48

Otidzite gospodo u svijet I vidite Malo kako se prave Deponie za smece svuda u svijetu se odvaja staklo plastik a papir ovde sve strpano u jedno samo romi jadni sakupljaju Karton

ODGOVORITE
Name

Xx

17.04.2019 16:55

Bilanović sef inspekcije

Name

Xx

17.04.2019 16:55

Bilanović sef inspekcije

Name

re

17.04.2019 22:23

Septicka puna do vrha,...

Name

Direkt

17.04.2019 17:14

I dok na Zapadu smece je biznis, pa i u nekim mjestima i kod nas, u Srpcu ne znaju sta ce sa istim. Jos pritom zagadjuju okolinu, vazduh, zemlju, vodotokove i tako nanose stetu citavom zivom svijetu, ukljucujuci i ljude. Ekoloski terorizam!

ODGOVORITE
Name

DABA

17.04.2019 18:44

Naknada za odboz smeca 3 puta skuplja u Srpcu nego u Banjaluci.Daleko je sip od Srbca!?

Name

Jaaaaaaaaaa

19.04.2019 09:14

To je politika vlasti u 21.Vijeku,nezainteresovana totalno,svaki komentar je suvisan,smrad od odpada,smrad od perutnine truju sve polako...

ODGOVORITE