Руски министар о проблему Косова

Руски министар иностраних послова Сергеј Лавров поручио је да се проблем Косова, умјесто постављањем ултиматума, може ријешити искљуциво приближавањем позиција двије стране и консензусом и упозорио да ће се притисци САД на Београд да призна Косово наставити.  

Свијет 17.04.2019 | 14:10
Руски министар о проблему Косова
На питање о идеји двоструког суверенитета на Косову, о чему пишу неки приштински медији, Лавров је рекао да Запад, кад је признавао незаконито проглашену независност Косова, није помињао двоструки суверенитет.

– Али понављам, на нашим српским пријатељима је да донесу одлуку. Што се тиче притиска на Србију и захтјева да призна независност Косова, тај притисак ће се наставити. Прије свега САД и актуелна администрација обузети су тежњом да постигну што више спољнополитицких успјеха за кратко вријеме прије сљедећих избора – истакао је Лавров, преноси Спутњик. 

– То захтјева далеко више времена него да се постављају ултиматуми и да се тражи да се они смјеста прихвате, али то је једини пут ка стабилном рјешењу проблема. Нажалост, наше западне колеге у принципу сматрају да одлучују о судбини света и колонијални аспекти у менталитету су почели да се испољавају – констатује Лавров.

Како додаје, они говоре о изузетности и о томе да управо западна група земаља има права да одређује ко је у праву, а ко је крив.

– Све мање говоре о међународном праву, а све више о правилима које су они измислили и које морају да прихвате све остале земље, заобилазећи СБ УН и игноришући саме УН – упозорио је шеф руске дипломатије на конференцији за новинаре са српским министром Ивицом Дачићем.

(Тањуг)

Коментари / 6

Оставите коментар
Name

Сале

17.04.2019 12:23

Лавров доста је и васег петљања по Балкану. Ви радите само за васе добро а не и за друге.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре Сале

17.04.2019 16:13

Е мој Сакибе , писес глзпости

Name

израелац

17.04.2019 12:24

па и Милошевић са пуном ратном спремом војске је морао признати Дејтон... логично... као што је логично да нам је преко главе руске шпијунаже, можемо ми са израелцима и без руских посредника

ОДГОВОРИТЕ
Name

Гергелy

17.04.2019 12:48

Какав ултиматум о цему ти прицас,видис да има заказан термин са свим политицарима Западног Балкана.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Говори истину

17.04.2019 14:16

А цему су онда слузиле УН и цему уопсте слузе?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Германy

17.04.2019 17:54

Не прицај глупости,сваког криминалца ви у Русији подрзавате,доста је васе руске прице,ми нестајемо,а ви прицате,подрзавате Издајника ДОДИка,зато сто вам плаца,где је год Васа фирма досла, оставила је пустос, рафинерије брод,