Синдикати и даље траже веће плате

Акциони план за осигурање оџивости здравственог система Влада РС требало би да ставити ван снаге, те припремити други ревидирани план или потпуно нови нацрт.  

Република Српска 17.04.2019 | 14:05
Синдикати и даље траже веће плате
То је један од приједлога који је упућен данас након округлог стола који јеу Бањалуци организовао Струковни синдикат доктора медицине РС а поводом усвајања овог плана.

Из синдиката предлажу и да се у току израде новог плана омогући активно учешће шире јавности и стварање озбиљног дијалога о овим важним питањима.

Посебно се предлаже да се приликом планирања свих мјера и активности води рачуна о хитном побољшању материјалном и социјалног положаја здравствених радника у РС.

– Највише нам смета што у Акционом плану не постоји здравствени радник и његов статус у установама – каже предсједник Струковног синдиката доктора медицине РС Миодраг Фемић. 

По његовим ријечима, план је скуп добрих жеља, али и раније су постојали слични планови који нису реализовани.

Он је напоменуо и да здравствене раднике не интересују дугови у здравству јер их они нису стварали и неће ни да их рјешавају.

Предсједник Самосталног синдиката радника у здравству и социјалној заштити Жељко Шукало оцијенио је да се, без обзира на акционе планове, не одустаје од захтјева за веће плате у здравству.

– Ако не добијемо преговоре, ми ћемо их дати њима – поручио је Шукало.

Он истиче и да се доста тога што се налази у акционом плани већ налази у законима, али да се не проводи у пракси.

(Српскаинфо)

Коментари / 6

Оставите коментар
Name

ПРИЈЕДОР

17.04.2019 12:07

Словенија мајка!!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Јаффа

17.04.2019 13:33

Синдикат је шупља прича...одаааавнооооо.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ре

17.04.2019 16:14

Истина 100%

Name

СТЕЧАЈ ЈЕ ЛИЈЕК

17.04.2019 14:51

Очему ови причају.Траже повећање плата а апсолутно их не занима што су ЈЗУ у којима су запослени дужне по разним основама више стотина милиона марака.Дужни су и због тога што исплацују плате а да за то немају основа.Има ли ко да им то објасни.Истина је болна у сурова!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Xy

17.04.2019 22:45

Исплаћују плате,а зато немају основа,срам их било,има без плата да раде,а својој дјеци у тањире ваздух да сервирају када дођу из дежуре....

Name

За ФЕМИЦА

17.04.2019 17:13

У ПОЦЕТКУ СМО ТИ ВЈЕРОВАЛИ..НЕМА ВИСЕ ..ТАЦКА.САД СЕ ОКРЕНИ ПОМАГАЊУ ЉУДИМА ДА ИДУ ВАНИ..И НЕК НИКО НЕ ОСТАНЕ..СИНДИКАТИ СУ ПРЕВАЗИДЈЕНИ..КО И БИРО РАДА..НЕМАТЕ НИКАКВУ ФУНКЦИЈУ НИ РЕАЛИЗАЦИЈУ

ОДГОВОРИТЕ