Sindikati i dalje traže veće plate

Akcioni plan za osiguranje odživosti zdravstvenog sistema Vlada RS trebalo bi da staviti van snage, te pripremiti drugi revidirani plan ili potpuno novi nacrt.  

Republika Srpska 17.04.2019 | 14:05
Sindikati i dalje traže veće plate
To je jedan od prijedloga koji je upućen danas nakon okruglog stola koji jeu Banjaluci organizovao Strukovni sindikat doktora medicine RS a povodom usvajanja ovog plana.

Iz sindikata predlažu i da se u toku izrade novog plana omogući aktivno učešće šire javnosti i stvaranje ozbiljnog dijaloga o ovim važnim pitanjima.

Posebno se predlaže da se prilikom planiranja svih mjera i aktivnosti vodi računa o hitnom poboljšanju materijalnom i socijalnog položaja zdravstvenih radnika u RS.

– Najviše nam smeta što u Akcionom planu ne postoji zdravstveni radnik i njegov status u ustanovama – kaže predsjednik Strukovnog sindikata doktora medicine RS Miodrag Femić. 

Po njegovim riječima, plan je skup dobrih želja, ali i ranije su postojali slični planovi koji nisu realizovani.

On je napomenuo i da zdravstvene radnike ne interesuju dugovi u zdravstvu jer ih oni nisu stvarali i neće ni da ih rješavaju.

Predsjednik Samostalnog sindikata radnika u zdravstvu i socijalnoj zaštiti Željko Šukalo ocijenio je da se, bez obzira na akcione planove, ne odustaje od zahtjeva za veće plate u zdravstvu.

– Ako ne dobijemo pregovore, mi ćemo ih dati njima – poručio je Šukalo.

On ističe i da se dosta toga što se nalazi u akcionom plani već nalazi u zakonima, ali da se ne provodi u praksi.

(Srpskainfo)

Komentari / 6

Ostavite komentar
Name

PRIJEDOR

17.04.2019 12:07

Slovenija majka!!!

ODGOVORITE
Name

Jaffa

17.04.2019 13:33

Sindikat je šuplja priča...odaaaavnooooo.

ODGOVORITE
Name

re

17.04.2019 16:14

Istina 100%

Name

STEČAJ JE LIJEK

17.04.2019 14:51

Očemu ovi pričaju.Traže povećanje plata a apsolutno ih ne zanima što su JZU u kojima su zaposleni dužne po raznim osnovama više stotina miliona maraka.Dužni su i zbog toga što isplacuju plate a da za to nemaju osnova.Ima li ko da im to objasni.Istina je bolna u surova!

ODGOVORITE
Name

Xy

17.04.2019 22:45

Isplaćuju plate,a zato nemaju osnova,sram ih bilo,ima bez plata da rade,a svojoj djeci u tanjire vazduh da serviraju kada dođu iz dežure....

Name

Za FEMICA

17.04.2019 17:13

U POCETKU SMO TI VJEROVALI..NEMA VISE ..TACKA.SAD SE OKRENI POMAGANJU LJUDIMA DA IDU VANI..I NEK NIKO NE OSTANE..SINDIKATI SU PREVAZIDJENI..KO I BIRO RADA..NEMATE NIKAKVU FUNKCIJU NI REALIZACIJU

ODGOVORITE