Створити услове за веће инвестиције

Министар иностраних послова у Савјету министара у техничком мандату Игор Црнадак изјавио је данас на “Сарајево бизнис форуму” да реформе које БиХ проводи на путу ка ЕУ и регионална сарадња дају безбједно правно и политичко окружење које ствара услове за још већи инвестициони и економски напредак.

Босна и Херцеговина 17.04.2019 | 13:30
Створити услове за веће инвестиције
Црнадак је на овој међународној инвестиционој конференцији у Сарајеву истакао да се у БиХ мора уложити велики напор да се врати повјерење у институције и да се врати повјерење младима да ће њихов рад бити вреднован на одговарајући начин.

Он је додао да је то обавеза власти на свим нивоима.

Црнадак је истакао да су борба против корупције и јачање владавине права најефикаснији начини да се одговори на генерално питање младих и њихов одлазак. 

Он је оцијенио да се БиХ може припремити још боље за нови инвестициони и економски прогрес развојем предузетништва.

Током тродневног скупа у Сарајеву биће организоване презентације привредника и спонзора форума, као и пословни (Б2Б) састанци ради умрежавања учесника и развоја нових пословних могућности.

Посебна пажња биће посвећена привредним потенцијалима БиХ и региона, те потенцијалима дијаспоре БиХ и њиховог улагања.

Посљедњег дана тродневног форума биће уприличене финалне презентације такмичења младих у бизнису “Сарајево бизнис форума” под називом “Старт ап челенџ”.

(Срна)
 

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

МАРИНКО

17.04.2019 11:33

ШТО НИСИ СТВОРИО ЗА 4 ГОДИНЕ МИНИСТРЕ ???? ЛАКО ЈЕ БИТИ ОПОЗИЦИЈА И ПАМЕТОВАТИ.. БОГА МОЛИМ И ГЛАСАМ ЗА ВАС, САМО ДА ВИДИМ КОЛИКО СТЕ ВИ ГОСПОДО "ОПОЗИЦИОНАРИ" СПОСОБНИ!

ОДГОВОРИТЕ
Name

ВидовњакМито

17.04.2019 13:21

Министре а ђе гледаш за те инвестиције? Мало тамо мало вамо а?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Јаффа

17.04.2019 13:35

Значи да до сад није било добро, и док се не створе услови. Ко је одговоран? Хоће ли неко бити процесуиран због тога? Милихарде су у питању, и оно основно људске судбине.

ОДГОВОРИТЕ