Stvoriti uslove za veće investicije

Ministar inostranih poslova u Savjetu ministara u tehničkom mandatu Igor Crnadak izjavio je danas na “Sarajevo biznis forumu” da reforme koje BiH provodi na putu ka EU i regionalna saradnja daju bezbjedno pravno i političko okruženje koje stvara uslove za još veći investicioni i ekonomski napredak.

Bosna i Hercegovina 17.04.2019 | 13:30
Stvoriti uslove za veće investicije
Crnadak je na ovoj međunarodnoj investicionoj konferenciji u Sarajevu istakao da se u BiH mora uložiti veliki napor da se vrati povjerenje u institucije i da se vrati povjerenje mladima da će njihov rad biti vrednovan na odgovarajući način.

On je dodao da je to obaveza vlasti na svim nivoima.

Crnadak je istakao da su borba protiv korupcije i jačanje vladavine prava najefikasniji načini da se odgovori na generalno pitanje mladih i njihov odlazak. 

On je ocijenio da se BiH može pripremiti još bolje za novi investicioni i ekonomski progres razvojem preduzetništva.

Tokom trodnevnog skupa u Sarajevu biće organizovane prezentacije privrednika i sponzora foruma, kao i poslovni (B2B) sastanci radi umrežavanja učesnika i razvoja novih poslovnih mogućnosti.

Posebna pažnja biće posvećena privrednim potencijalima BiH i regiona, te potencijalima dijaspore BiH i njihovog ulaganja.

Posljednjeg dana trodnevnog foruma biće upriličene finalne prezentacije takmičenja mladih u biznisu “Sarajevo biznis foruma” pod nazivom “Start ap čelendž”.

(Srna)
 

Komentari / 3

Ostavite komentar
Name

MARINKO

17.04.2019 11:33

ŠTO NISI STVORIO ZA 4 GODINE MINISTRE ???? LAKO JE BITI OPOZICIJA I PAMETOVATI.. BOGA MOLIM I GLASAM ZA VAS, SAMO DA VIDIM KOLIKO STE VI GOSPODO "OPOZICIONARI" SPOSOBNI!

ODGOVORITE
Name

VidovnjakMito

17.04.2019 13:21

Ministre a đe gledaš za te investicije? Malo tamo malo vamo a?

ODGOVORITE
Name

Jaffa

17.04.2019 13:35

Znači da do sad nije bilo dobro, i dok se ne stvore uslovi. Ko je odgovoran? Hoće li neko biti procesuiran zbog toga? Miliharde su u pitanju, i ono osnovno ljudske sudbine.

ODGOVORITE