Пепе ле Фијуууу!

У реду стоје Бајерн, Интер, Арсенал, Ливерпул….

Фудбал 19.04.2019 | 22:30
Пепе ле Фијуууу!
Гол и две асистенције уз изнуђен црвени картон Хуана Берната у Лиловој канонади Пари Сен Жермена. Ако је до сада и било оних који нису чули за његов потенцијал сад је вероватно и та мањима ишчезла. Јер више нема никакве сумње: Никола Пепе ће бити једна од звезда прелазног рока!

Уосталом, још летос га је тражио Олимпик, али је 23-годишњи Пепе одбио и ево га сада на другом месту на табели, са висине гледа на ривале из Лиона. Много битније, Пепе је на добром путу да скоро па дуплира учинак из прошле сезоне када је постигао 13 голова и имао пет асистенција у Лиги 1. Сада, месец и кусур пре краја сезоне, већ 19 голова и 11 асистенција. Самопоуздање удара плафон.

У америчким цртаћима Французи у шаљивом тону исмевани анимираним ликом Пепеа Ле Твора (Пепе Ле Пеw). Овог новог Пепеа пак сами Французи пореде са птицом тркачицом из цртаних филмова. Бип-бип Пепе! У једном секунду га видиш, већ у другом је побегао из кадра колико је брз.

”Сад је само схватио шта је све способан да уради. Као млад је био мало лењ, али још се развијао, још напредује. А гори!”, каже за Екип Пјер Буби, Пепеов некадашњи саиграч из Орлеана у коме је био на каљењу још док је био под уговором са Анжеом, а пре но што је га је Лил купио за 10.000.000 евра.

Сад се помињу далеко веће суме. Дан после победе над Пари Сен Жерменом Франс Фудбал је објавио да Интер нуди 60.000.000 евра за Пепеа. Одавно се пише да би Бајерн могао да искешира целих 80.000.000 јер су му неопходне замене за Арјена Робена и Френка Риберија. Само је питање имају ли Баварци баш толико пара након што су већ истресли 80.000.000 за Атлетиковог Лукаса Ернандеза и 35.000.000 за Штутгартовог Бенжамена Павара.

Екип у данашњем издању помиње и Јувентус, интересенте из Шпаније, па и “енглеску клику”: оба клуба из Манчестер јунајтеда, Челси, па чак и Ливерпула, који је летос био спреман да издвоји 60.000.000 евра за Лионовог Набила Фекира, па сада француски спортски лист верује да би Редси могли да дају и целих 70.000.000 за Пепеа, чак иако он у конкуренцији Мохамеда Салаха, Роберта Фирмина и Садија Манеа не би био прва опција.

Можда му је онда боље да ипак буде присебнији кад буде бирао шта ће? Буби није сагласан.

“У Дортмунду или Севиљи би само губио време. Он је неки од топ пет клубова на свету. Мислим да би Бајерн био најбољиза нега. Тамо знају са младим играчима што су и показали са Алабом и Кимихом”.

Земљак из Обале Слоноваче Саломон Калу већ пет година игра у Бундеслиги и зна шта се тамо очекује од играча…

“Може да буде врхунки играч, али му треба клуб који ће му дати лопту. Такве играче мораш да ослободиш, не да ограничаваш. Њему са сваким додиром са лоптом расте самопоуздање”, саветује искуснији колега.

Председник Лила Жерар Лопез рекао је одмах после утакмице са Пари Сен Жерменом: Никола Пепеје прерастао Лил и на лето сигурно иде. Додао је и да ће сам играч изабрати.

Па, бирај Пепе. 

Извор: моззартспорт

ФОТО: Реутерс

Коментари / 0

Оставите коментар