Pepe le Fijuuuu!

U redu stoje Bajern, Inter, Arsenal, Liverpul….

Fudbal 19.04.2019 | 22:30
Pepe le Fijuuuu!
Gol i dve asistencije uz iznuđen crveni karton Huana Bernata u Lilovoj kanonadi Pari Sen Žermena. Ako je do sada i bilo onih koji nisu čuli za njegov potencijal sad je verovatno i ta manjima iščezla. Jer više nema nikakve sumnje: Nikola Pepe će biti jedna od zvezda prelaznog roka!

Uostalom, još letos ga je tražio Olimpik, ali je 23-godišnji Pepe odbio i evo ga sada na drugom mestu na tabeli, sa visine gleda na rivale iz Liona. Mnogo bitnije, Pepe je na dobrom putu da skoro pa duplira učinak iz prošle sezone kada je postigao 13 golova i imao pet asistencija u Ligi 1. Sada, mesec i kusur pre kraja sezone, već 19 golova i 11 asistencija. Samopouzdanje udara plafon.

U američkim crtaćima Francuzi u šaljivom tonu ismevani animiranim likom Pepea Le Tvora (Pepe Le Pew). Ovog novog Pepea pak sami Francuzi porede sa pticom trkačicom iz crtanih filmova. Bip-bip Pepe! U jednom sekundu ga vidiš, već u drugom je pobegao iz kadra koliko je brz.

”Sad je samo shvatio šta je sve sposoban da uradi. Kao mlad je bio malo lenj, ali još se razvijao, još napreduje. A gori!”, kaže za Ekip Pjer Bubi, Pepeov nekadašnji saigrač iz Orleana u kome je bio na kaljenju još dok je bio pod ugovorom sa Anžeom, a pre no što je ga je Lil kupio za 10.000.000 evra.

Sad se pominju daleko veće sume. Dan posle pobede nad Pari Sen Žermenom Frans Fudbal je objavio da Inter nudi 60.000.000 evra za Pepea. Odavno se piše da bi Bajern mogao da iskešira celih 80.000.000 jer su mu neophodne zamene za Arjena Robena i Frenka Riberija. Samo je pitanje imaju li Bavarci baš toliko para nakon što su već istresli 80.000.000 za Atletikovog Lukasa Ernandeza i 35.000.000 za Štutgartovog Benžamena Pavara.

Ekip u današnjem izdanju pominje i Juventus, interesente iz Španije, pa i “englesku kliku”: oba kluba iz Mančester junajteda, Čelsi, pa čak i Liverpula, koji je letos bio spreman da izdvoji 60.000.000 evra za Lionovog Nabila Fekira, pa sada francuski sportski list veruje da bi Redsi mogli da daju i celih 70.000.000 za Pepea, čak iako on u konkurenciji Mohameda Salaha, Roberta Firmina i Sadija Manea ne bi bio prva opcija.

Možda mu je onda bolje da ipak bude prisebniji kad bude birao šta će? Bubi nije saglasan.

“U Dortmundu ili Sevilji bi samo gubio vreme. On je neki od top pet klubova na svetu. Mislim da bi Bajern bio najboljiza nega. Tamo znaju sa mladim igračima što su i pokazali sa Alabom i Kimihom”.

Zemljak iz Obale Slonovače Salomon Kalu već pet godina igra u Bundesligi i zna šta se tamo očekuje od igrača…

“Može da bude vrhunki igrač, ali mu treba klub koji će mu dati loptu. Takve igrače moraš da oslobodiš, ne da ograničavaš. Njemu sa svakim dodirom sa loptom raste samopouzdanje”, savetuje iskusniji kolega.

Predsednik Lila Žerar Lopez rekao je odmah posle utakmice sa Pari Sen Žermenom: Nikola Pepeje prerastao Lil i na leto sigurno ide. Dodao je i da će sam igrač izabrati.

Pa, biraj Pepe. 

Izvor: mozzartsport

FOTO: Reuters

Komentari / 0

Ostavite komentar