Милитанти пријете и "Евровизији"

Милитанти у Гази запријетили су да ће извршити ракетни напад током такмичења за "Пјесму Евровизије" уколико Израел одбије да постигне споразум са Палестинцима у вези са уклањањем блокаде око Газе, јавио је израелски "Канал 20".

Свијет 16.04.2019 | 14:30
Милитанти пријете и "Евровизији"
Видео-снимак, који се појавио у палестинским медијима овог мјесеца, наводно наговјештава да ће становници Газе напасти Израел уколико њихови захтјеви не буду испуњени.

На почетку снимка приказане су слике "Евровизије", а на арапском и хебрејском језику написано је "Позвани сте на велики догађај".

"Али немојте славити и плесати док два милиона људи у Гази пате. Ако желите да славите, уклоните блокаду и постигните споразум. Немојте одгађати", наводи се у другом дијелу снимка, уз злосутну промјену музике и тона.

Након тога, камера се удаљава до сателитског погледа на зграде "Евровизије" које ће хипотетички бити нападнуте, чују се сирене и звук експлозије, уз ријечи на екрану "Спроведите споразум како бисте могли да славите", пренио је "Спутњик".

Још није познато ко је објавио или направио овај снимак.

"Пјесма Евровизије" одржаће се ове године у Тел Авиву од 14. до 18. маја, а Палестинци 15. маја обиљежавају "Дан катастрофе" у знак сјећања на расељавање палестинског становништва 1948. године, након проглашења независности Израела.

Обиљежавање овог празника увео је Јасер Арафат 1998. године и од тада га Палестинци широм свијета обиљежавају маршевима, говорима и протестима.

(Срна)

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Јел

16.04.2019 17:01

то ИРАН креце на Израел ??? Поцињу игре, ....

ОДГОВОРИТЕ