У кошарци ПЕТ утакмица до финала на Играма у Токију!

У Токију први пут ћемо гледати 12 репрезентација (у обе конкуренције) подељених у три групе. Мање мечева до финала.

Кошарка 20.04.2019 | 16:00
У кошарци ПЕТ утакмица до финала на Играма у Токију!
Организациони одбор Олимпијских игара у Токију у уторак је представио детаљан распоред такмичења на играма у Токију 2020.

Значајне промене доживео је кошаркашки турнир у обе конкуренције. Србија је на последњим Играма у Рију освојила сребро у мушкој и бронзу у женској конкуренцији.

На Олимпијским играма у Токију биће промењен систем такмичења, како би се смањило оптерећење за играче, али и могућност "бирања" противника, што је на неким претходним турнирима и те како било приметно.

Ипак, навијачима се неће свидети то што ће гледати мањи број утакмица.

До сада је 12 репрезентација било подељено у две групе, из којих су четири првопласирана ишла у четвртфинала. Ова формула, уобичајена за тимске спортове на Олимпијским играма је прошлост, барем када је "краљица игара" у питању.

И у Токију ће учествовати 12 селекција, али ће оне бити подељене у три групе. Четвртфинале ће обезбедити по две првопласиране из сваке групе и два најбоље трећепласиране селекције.

То значи да ће за полуфиналисте бити смањен број мечева са досадашњи осам на шест. Међутим очекује се да групна фаза буде далеко занимљивија, јер ће простор за калкулације бити сведен на минимум.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар