U košarci PET utakmica do finala na Igrama u Tokiju!

U Tokiju prvi put ćemo gledati 12 reprezentacija (u obe konkurencije) podeljenih u tri grupe. Manje mečeva do finala.

Košarka 20.04.2019 | 16:00
U košarci PET utakmica do finala na Igrama u Tokiju!
Organizacioni odbor Olimpijskih igara u Tokiju u utorak je predstavio detaljan raspored takmičenja na igrama u Tokiju 2020.

Značajne promene doživeo je košarkaški turnir u obe konkurencije. Srbija je na poslednjim Igrama u Riju osvojila srebro u muškoj i bronzu u ženskoj konkurenciji.

Na Olimpijskim igrama u Tokiju biće promenjen sistem takmičenja, kako bi se smanjilo opterećenje za igrače, ali i mogućnost "biranja" protivnika, što je na nekim prethodnim turnirima i te kako bilo primetno.

Ipak, navijačima se neće svideti to što će gledati manji broj utakmica.

Do sada je 12 reprezentacija bilo podeljeno u dve grupe, iz kojih su četiri prvoplasirana išla u četvrtfinala. Ova formula, uobičajena za timske sportove na Olimpijskim igrama je prošlost, barem kada je "kraljica igara" u pitanju.

I u Tokiju će učestvovati 12 selekcija, ali će one biti podeljene u tri grupe. Četvrtfinale će obezbediti po dve prvoplasirane iz svake grupe i dva najbolje trećeplasirane selekcije.

To znači da će za polufinaliste biti smanjen broj mečeva sa dosadašnji osam na šest. Međutim očekuje se da grupna faza bude daleko zanimljivija, jer će prostor za kalkulacije biti sveden na minimum.

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar