Газда Рена даје сто милиона евра за обнову Нотр Дама!

Муж Селме Хајек, иначе један од најбогатијих Француза не жали пара за помоћ у обнови страдалог националног симбола.

Фудбал 19.04.2019 | 17:00
Газда Рена даје сто милиона евра за обнову Нотр Дама!
Мало је људи на свету које није шокирао и погодио призор Норт Дама у пламену. Споменик културе целог света, а не само Француске, симбол Париза практично је потпуно изгорео у ватреном стихији.

Неумесни коментари појединаца који су се јавили у региону, поготово у Србији, иако је у питању црква која је звоњавом славила "победу" хришћанске, српске војске над Турцима давне 1389. године на Косову, није овде тема, већ један позитиван пример који долази из света фудбала.

Наиме, Франсо Анри Пино, а навијачи Црвене звезде добро га памте пошто већ годинама финасира Рен који је након трагичне интервенције одбране у реваншу избацио црвено-беле из плеј-офа за Лигу Европе у сезони 2011/2012 одлучио је да дубоко гурне руку у џеп и помогне Нотр Даму да што пре засија старим сјајем. А његов џеп је баш дубок, пошто је један од најбогатијих Француза тако да је најавио да ће донирати чак сто милиона долара!



Супруг познате холивудске диве, Селме Хајек није иначе први милијардер који ће помоћи реизградњи једне од најлепших богомоља света, јер их се већ јавило неколико, а највише је до сада обећао најбогатији Француз, Бернар Арно.

Извор: моззартспорт

ФОТО: Схуттерстоцк

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Правда

22.04.2019 09:47

И треба да помогне, јер је један од најбогатијих...знаци, њему је Бог највисе додијелио!!!

ОДГОВОРИТЕ