Gazda Rena daje sto miliona evra za obnovu Notr Dama!

Muž Selme Hajek, inače jedan od najbogatijih Francuza ne žali para za pomoć u obnovi stradalog nacionalnog simbola.

Fudbal 19.04.2019 | 17:00
Gazda Rena daje sto miliona evra za obnovu Notr Dama!
Malo je ljudi na svetu koje nije šokirao i pogodio prizor Nort Dama u plamenu. Spomenik kulture celog sveta, a ne samo Francuske, simbol Pariza praktično je potpuno izgoreo u vatrenom stihiji.

Neumesni komentari pojedinaca koji su se javili u regionu, pogotovo u Srbiji, iako je u pitanju crkva koja je zvonjavom slavila "pobedu" hrišćanske, srpske vojske nad Turcima davne 1389. godine na Kosovu, nije ovde tema, već jedan pozitivan primer koji dolazi iz sveta fudbala.

Naime, Franso Anri Pino, a navijači Crvene zvezde dobro ga pamte pošto već godinama finasira Ren koji je nakon tragične intervencije odbrane u revanšu izbacio crveno-bele iz plej-ofa za Ligu Evrope u sezoni 2011/2012 odlučio je da duboko gurne ruku u džep i pomogne Notr Damu da što pre zasija starim sjajem. A njegov džep je baš dubok, pošto je jedan od najbogatijih Francuza tako da je najavio da će donirati čak sto miliona dolara!



Suprug poznate holivudske dive, Selme Hajek nije inače prvi milijarder koji će pomoći reizgradnji jedne od najlepših bogomolja sveta, jer ih se već javilo nekoliko, a najviše je do sada obećao najbogatiji Francuz, Bernar Arno.

Izvor: mozzartsport

FOTO: Shutterstock

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

Pravda

22.04.2019 09:47

I treba da pomogne, jer je jedan od najbogatijih...znaci, njemu je Bog najvise dodijelio!!!

ODGOVORITE