Нису специјални ефекти, то је Бартломеј Дронговски!

Нови рекордер Серије А!

Фудбал 16.04.2019 | 16:05
Нису специјални ефекти, то је Бартломеј Дронговски!
Има та сцена у култном кинематографском остварењу, кад агент Смит пуца на Кијану Ривса, а овај је већ толико провалио Матрикс да више не мора ни да избегава метке, него само постави руку и све их заустави. Е па, у очима Аталантиних играча тако је у Бергаму изгледао Емполијев голман Бартломеј Дронговски, који се уписао у историјске алманахе тиме што је оборио рекорд Серије А са невероватних 17 одбрана у једном мечу!

Пре но што наставимо даље, одмах да кажемо: да, знамо да се пише Драговски, али као у случају Кшиштофа Пјонтека (Пиатек) код Пољака се ово “а“ некад да се чита и као “он“, па долазимо до изговора ДрОНговски. Верујте на реч.

То је додуше сад мање битно. Битно је да је Дронговски поново скренуо пажњу на себе, иако је фудбалски свет већ почео да га заборавља.

Он је наиме још у сезони 2014/2015 задужио звање најбољег голмана пољске Екстракласе, па га је Фјорентина довела у Серију А на лето 2016. када је за њега Јагјелонији платила 2.500.000 евра. Међутим, у првој сезони у Фиренци Дронговски се није снашао. Био је тек трећи избор на голу, иза Ћипријана Татарушануа и Луке Лезеринија, касније у току те сезоне је стигао и Марко Спортијело и Пољак је пао још ниже. И да све буде горе повреда колена, па је Дронговски у првој сезони у Серији А одиграо само 90 минута у последњем колу против Пескаре. Примио је два гола.

Следећа сезона била је нешто успешнија, мада је Спортијело био први голман Аталанте. Дронговски је сакупио две целе утакмице у Купу, одиграо још три меча у првенству, примио је 11 голова.

А кад је јесенанс Фјорентина искеширала 7.000.000 евра како би из Тулуза довела Албана Лафона и учинила га одмах првим избором међу стативама схватио је Дронговски шта му је чинити. После три утакмице у првом делу сезоне – ту рачунајући и ону против Удинезеа, прву у Серији А на којој није примио гол – Пољак је прихватио позив да оде на позајмицу у комшијски клуб из Тоскане.

Питање је само да ли је ту крај његових мука. Емполи је у зони испадања и ако буде потонуо у Серију Б сигурно ће Дронговски морати опет паковати кофере. После издања у Бергаму сви су схватили да није голман за клупу. У Фиренци можда само на њој буде места? Уговор са Виолом траје до 2021.

Извор: моззартспорт

ФОТО: Реутерс

Коментари / 0

Оставите коментар