Ф1: Први човјек Мерцедеса упозорио Ферари!

"Направићете преседан!" Први човек Мерцедеса, Тото Волф, упозорио је екипу Ферарија да ће својим тимским наредбама направити преседан у Формули један.

Остали спортови 20.04.2019 | 09:15
Ф1: Први човјек Мерцедеса упозорио Ферари!
Ферари је морао да се задовољи трећим местом на трци за Велику награду Кине, а и то захваљујући тимској наредби којом је Шарлу Леклеру наложено да пропусти Фетела, баш као што је био случај и у Аустралији, али и Бахреину.

"То је незахвална ситуација. Јасно је да желите да ваш бржи аутомобил јури ривале. Фетел је оценио да је он бржи и одлука је пала да он иде у борбу. Донекле то могу и да разумем. Али, када почнете да радите овакве ствари, постаје компликовано јер постављате преседан за будућност и онда може да дође до тога да то радите у свакој трци јер ће возач који је испред свог колеге увек моћи да каже 'ја могу да будем бржи'", рекао је Волф.

Тото Волф је неко ко дефинитивно има искуства у оваквим ситуацијама, често је морао да балансира између Ника Розберга и Луиса Хамилтона, а и сада има сличну ситуацију између Хамилтона и Ботаса, док Естебан Окон чека своју шансу као трећи возач.

"То није лака ситуација. И ми смо је имали са Ником и Луисом, имали смо је и са Ватеријем и Луисом. Имали смо је и сада у Кини јер су њих двојица јако притискали један другог и ризиковали да на крају оба остану без подијума. Није то само проблем Ферарија. Сваки тим има своје проблеме ако има двојицу снажних возача", додао је Волф.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар