F1: Prvi čovjek Mercedesa upozorio Ferari!

"Napravićete presedan!" Prvi čovek Mercedesa, Toto Volf, upozorio je ekipu Ferarija da će svojim timskim naredbama napraviti presedan u Formuli jedan.

Ostali sportovi 20.04.2019 | 09:15
F1: Prvi čovjek Mercedesa upozorio Ferari!
Ferari je morao da se zadovolji trećim mestom na trci za Veliku nagradu Kine, a i to zahvaljujući timskoj naredbi kojom je Šarlu Lekleru naloženo da propusti Fetela, baš kao što je bio slučaj i u Australiji, ali i Bahreinu.

"To je nezahvalna situacija. Jasno je da želite da vaš brži automobil juri rivale. Fetel je ocenio da je on brži i odluka je pala da on ide u borbu. Donekle to mogu i da razumem. Ali, kada počnete da radite ovakve stvari, postaje komplikovano jer postavljate presedan za budućnost i onda može da dođe do toga da to radite u svakoj trci jer će vozač koji je ispred svog kolege uvek moći da kaže 'ja mogu da budem brži'", rekao je Volf.

Toto Volf je neko ko definitivno ima iskustva u ovakvim situacijama, često je morao da balansira između Nika Rozberga i Luisa Hamiltona, a i sada ima sličnu situaciju između Hamiltona i Botasa, dok Esteban Okon čeka svoju šansu kao treći vozač.

"To nije laka situacija. I mi smo je imali sa Nikom i Luisom, imali smo je i sa Vaterijem i Luisom. Imali smo je i sada u Kini jer su njih dvojica jako pritiskali jedan drugog i rizikovali da na kraju oba ostanu bez podijuma. Nije to samo problem Ferarija. Svaki tim ima svoje probleme ako ima dvojicu snažnih vozača", dodao je Volf.

Izvor: B92

Komentari / 0

Ostavite komentar