СП: Хокејаши Србије, браво! Уђоше у виши ранг!

Велики успех српске репрезентације - пласман у Прву дивизију.  Хокејашима Србије злато и пласман у Прву дивизију! Репрезентација Србије освојила је златну медаљу на Светском првенству Друге дивизије А група.

Остали спортови 16.04.2019 | 14:00
СП: Хокејаши Србије, браво! Уђоше у виши ранг!
На тај начин наши хокејаши пласирали су се у Прву дивизију и тако поновили највећи успех нашег репрезентативног хокеја који је остварен 2009. у Новом Саду.

У одлучујућем мечу Србија је победила Шпанију после праве драме, након бољег извођења пенала са 3:2 (1:0, 0:1, 1:1 - 0:0, 1:0).

Треба истаћи да су наши хокејаши имали и мало среће, јер је у освајању првог места допринео и тријумф Хрватске против Аустралије у последњем колу 2:1. Србија је повела у петом минуту, стрелац је био Алекса Луковић после додавања Стефана Илића и Марка Бркушанина.

Мреже су до краја прве трећине мировале, а онда су Шпанци у 27. минуту стигли до изједначења. Гол је постигао Гастон Гонзалез после асистенција Бетрана и Фуентеса. Жестока борба водила се у наставку.

Све је прштало на леду Пионира од снажних дуела, а иако су наши хокејаши имали иницијативу Шпанци су успели да направе преокрет. Угљеша Новаковић је искључен на два минута, предност играча више Шпанци су крунисали другим голом, а стрелац је био Ориол Рубио у 47. минуту.

То није поколебало српске оклопнике који су наставили да се боре. Низали су се шутеви и шансе наше репрезентације у финишу, а нагарда за велики труд стигла је само 28 секунди пре краја.

Стефан Бошковић је са поприличне удаљености упутио веома снажан шут, шпански голман био је немоћан, а пак је завршио у мрежи за велику радост наших хокејаша и навијача на трибинама. Меч је ушао у продужетак, Србија је имала пар изгледних шанси, али није било промене резултата.

У последњој серији пенала Марко Бркушанин је био прецизан, а наш голман Арсеније Ранковић одбранио је пенал и велико и заслужено славље на трибинама је могло да почне.



2009, па 2019.

Хокејаши Србије освојили су златну медаљу на Светском првенству Друге дивизије А групе у Београду и пласирали се у Прву дивизију чиме су поновили највећи успех репрезентативног хокеја остварен 2009. у Новом Саду.

У одлучујућем мечуу Србија је победила Шпанију после драме и бољег извођења пенала 3:2 (1:0, 0:1, 1:1 - 0:0, 1:0).

Претходно, Хрватска је савладала Аустралију 2:1 и омогућила Србији да победом против Шпаније оде у виши ранг.

Србија је повела у петом минуту, стрелац је био Алекса Луковић после додавања Стефана Илића и Марка Бркушанина. Мреже су до краја прве трећине мировале, а онда су Шпанци у 27. минуту изједначили. Гол је постигао Гастон Гонзалез после асистенција Бетрана и Фуентеса.

Жестока борба водила се у наставку. Све је прштало на леду Пионира од снажних дуела, а иако су наши хокејаши имали иницијативу Шпанци су успели да направе преокрет. Угљеша Новаковић је искључен на два минута, предност играча више Шпанци су крунисали другим голом, а стрелац је био Ориол Рубио у 47. минуту.

Према извештају са сајта Хокејашког савеза Србије, то није поколебало српске оклопнике који су наставили да се боре. Низали су се шутеви и шансе наше репрезентације у финишу, а награда за велики труд стигла је само 28 секунди пре краја. Стефан Бошковић је са дистанце упутио веома снажан шут, шпански голман био је немоћан, а пак је завршио у мрежи за велику радост наших хокејаша и навијача на трибинама.

Меч је ушао у продужетак, Србија је имала пар изгледних шанси, али није било промене резултата. У последњој серији пенала Марко Бркушанин је био прецизан, а наш голман Арсеније Ранковић одбранио је пенал и велико и заслужено славље на трибинама је могло да почне.

Хокејаши, браво!

Извор: мондо.рс/Б92

Коментари / 0

Оставите коментар