ШПА: Леганес није наиван, Реал не зна да преокрене!

Ни шести пут ове сезоне, у ситуацији када је имао заостатак на полувремену, тим из Мадрида није успео да се врати из минуса.  Реал који се не бори за трофеје није Реал: Бензема чува образ, остатак чека крај сезоне! На гостовању код Леганеса само 1:1.

Фудбал 16.04.2019 | 11:30
ШПА: Леганес није наиван, Реал не зна да преокрене!
Реал Мадрид остао је без два (планирана) бода.

И шести пут ове сезоне, у ситуацији када је имао заостатак на полувремену, свргнути шампион Европе није успео да освоји сва три бода. У таквим ситуацијама освојио је само два поена, уз чак четири неуспеха и зато је и вечерас кикснуо:

Екипа Зинедина Зидана ремизирала је са Леганесом 1:1 (1:0), у последњем мечу 32. кола Примере.

Био је то први реми ове две екипе у историји, након што је у претходних 11 сусрета Леганес тријумфовао два, а Реал 11 пута.

Први шут у оквир гола Кејлора Наваса, фудбалери Леганеса претворили су у вођство. Иако су Мадриђани имали теренску иницијативу у првом делу, ипак се на паузу отишло с голом предности домаћих, за које је заслужан Ђонатан Силва, непосредно пред одмор.

На почетку наставка, ствари су враћене на почетак.

Лука Модрић послао је сјајан пас, а Карим Бензема тек из другог покушаја успео је да савлада расположеног Ивана Куељара и изједначи на 1:1.

Ипак, упркос неколико прилика на обе стране, резултат се није променио, па је Реал пропустио шансу да се градском ривалу Атлетику приближи на само два бода. Овако, удаљен је четири корака...

Крај је сезоне, а Реал се не бори за трофеје. А Реал који се не бори за трофеје као да није Реал. Анемичан, незаинтересован, скоро па тужан. На гостовању код Леганеса 1:1 захваљујући голу Карима Бенземе, који је већ недељама најбољи играч Краљевског клуба, док сви остали изгледају као да би највише волели да се сезона одмах заврши.

То наравно не значи да Реал није покушавао на Бутаркеу, лопту је држао у ногама и нападао... Али није баш био ни посебно гризао. Мисли су лутале и ван терена. Можда је неко размишљао и о томе где ће на море. Друго или треће место на табели, испред или иза Атлетика? Навијачима можда јесте битно, али само трофеји занимају Краљевски клуб. Ништа друго није важно.

И још на све то несрећно примљен гол у последњим тренуцима првог полувремена. Мада није баш ни само до несреће. Дани Карвахал је спетљао и препустио лопту Мартину Брајтвату, овај ју је одложио на ивицу казненог простора, а Џонатан Силва сјајно реаговао на време наместивши стопало. Фино пласирана лопта иза леђа Кејлора Наваса за вођство Леганеса од 1:0.

Није ипак могло да потраје до краја меча, јер је разлика у класи постајала очигледнија са сваким додиром са лоптом. Што ипак није променило утисак да Реалу просто није било стало до три бода. Отаљавали су посао. Мајсторски пас Луке Модрића за Бензему, који је тек из другог покушаја успео да матира Пичуа Куељара, није био ништа друго но баш то: потез мајстора. Он такве лопти дели и кад у ходнику куће пика фудбал са децом. То му је посао. То му је урођено.

Модрић се додуше понајвише и трудио, петљао је пробавао, као и Бензема уосталом. Он већ неко време одскаче из сивила. Француз кога су толико често описивали као незаинтересованог у последње време је можда и једина светла тачка у тиму Зинедина Зидана. На последњих шест лигашких мечева седам голова и три асистенције. Али шта то вреди кад се Реал на бори за трофеје?

ПРИМЕРА - 32. КОЛО:

Леганес - Реал Мадрид 1:1 (1:0)
/Силва 45 - Бензема 51/

Одиграно у недјељу:

Ваљадолид - Хетафе 2:2 (1:1)
/Гвардиола 30, Унал 69п - Арамбари 14, Молина 90+6п/

Атлетик Билбао - Рајо Ваљекано 3:2 (1:1)
/Вилијамс 2, 50, Гарсија 72 - Морено 45, Де Томас 85/

Сосиједад - Еибар 1:1 (1:0)
/Хуанми 1 - Ђордан 84/

Ђирона - Виљареал 0:1 (0:1)
/Чуквуезе 7/

Валенсија - Леванте 3:1 (1:0)
/Мина 2, 63, Гуедеш 57 - Солер аг 56/

Одиграно у суботу:

Еспањол - Алавес 2:1 (1:0)
/Педроса 18, Лагвардија 47аг - Каљери 56/

Уеска - Барселона 0:0

Атлетико Мадрид - Селта 2:0 (1:0)
/Гризман 42, Мората 74/

Севиља - Бетис 3:2 (1:0)
/Ел Хадади 26, Сарабија 59, Васкез 64 - Ло Селсо 55, Тељо 82/

ТАБЕЛА: Барселона 74, Атлетико Мадрид 65, Реал Мадрид 61, Севиља 52, Хетафе 51, Валенсија 49, Атлетик Билбао 46, Алавес 45, Бетис 43, Реал Сосиједад 41, Леганес 41, Еспањол 41, Еибар 40, Ђирона 34, Виљареал 33, Леванте 33, Селта 32, Ваљадолид 31, Рајо Ваљекано 27, Уеска 25.

Извор: мондо.рс/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар