ŠPA: Leganes nije naivan, Real ne zna da preokrene!

Ni šesti put ove sezone, u situaciji kada je imao zaostatak na poluvremenu, tim iz Madrida nije uspeo da se vrati iz minusa.  Real koji se ne bori za trofeje nije Real: Benzema čuva obraz, ostatak čeka kraj sezone! Na gostovanju kod Leganesa samo 1:1.

Fudbal 16.04.2019 | 11:30
ŠPA: Leganes nije naivan, Real ne zna da preokrene!
Real Madrid ostao je bez dva (planirana) boda.

I šesti put ove sezone, u situaciji kada je imao zaostatak na poluvremenu, svrgnuti šampion Evrope nije uspeo da osvoji sva tri boda. U takvim situacijama osvojio je samo dva poena, uz čak četiri neuspeha i zato je i večeras kiksnuo:

Ekipa Zinedina Zidana remizirala je sa Leganesom 1:1 (1:0), u poslednjem meču 32. kola Primere.

Bio je to prvi remi ove dve ekipe u istoriji, nakon što je u prethodnih 11 susreta Leganes trijumfovao dva, a Real 11 puta.

Prvi šut u okvir gola Kejlora Navasa, fudbaleri Leganesa pretvorili su u vođstvo. Iako su Madriđani imali terensku inicijativu u prvom delu, ipak se na pauzu otišlo s golom prednosti domaćih, za koje je zaslužan Đonatan Silva, neposredno pred odmor.

Na početku nastavka, stvari su vraćene na početak.

Luka Modrić poslao je sjajan pas, a Karim Benzema tek iz drugog pokušaja uspeo je da savlada raspoloženog Ivana Kueljara i izjednači na 1:1.

Ipak, uprkos nekoliko prilika na obe strane, rezultat se nije promenio, pa je Real propustio šansu da se gradskom rivalu Atletiku približi na samo dva boda. Ovako, udaljen je četiri koraka...

Kraj je sezone, a Real se ne bori za trofeje. A Real koji se ne bori za trofeje kao da nije Real. Anemičan, nezainteresovan, skoro pa tužan. Na gostovanju kod Leganesa 1:1 zahvaljujući golu Karima Benzeme, koji je već nedeljama najbolji igrač Kraljevskog kluba, dok svi ostali izgledaju kao da bi najviše voleli da se sezona odmah završi.

To naravno ne znači da Real nije pokušavao na Butarkeu, loptu je držao u nogama i napadao... Ali nije baš bio ni posebno grizao. Misli su lutale i van terena. Možda je neko razmišljao i o tome gde će na more. Drugo ili treće mesto na tabeli, ispred ili iza Atletika? Navijačima možda jeste bitno, ali samo trofeji zanimaju Kraljevski klub. Ništa drugo nije važno.

I još na sve to nesrećno primljen gol u poslednjim trenucima prvog poluvremena. Mada nije baš ni samo do nesreće. Dani Karvahal je spetljao i prepustio loptu Martinu Brajtvatu, ovaj ju je odložio na ivicu kaznenog prostora, a Džonatan Silva sjajno reagovao na vreme namestivši stopalo. Fino plasirana lopta iza leđa Kejlora Navasa za vođstvo Leganesa od 1:0.

Nije ipak moglo da potraje do kraja meča, jer je razlika u klasi postajala očiglednija sa svakim dodirom sa loptom. Što ipak nije promenilo utisak da Realu prosto nije bilo stalo do tri boda. Otaljavali su posao. Majstorski pas Luke Modrića za Benzemu, koji je tek iz drugog pokušaja uspeo da matira Pičua Kueljara, nije bio ništa drugo no baš to: potez majstora. On takve lopti deli i kad u hodniku kuće pika fudbal sa decom. To mu je posao. To mu je urođeno.

Modrić se doduše ponajviše i trudio, petljao je probavao, kao i Benzema uostalom. On već neko vreme odskače iz sivila. Francuz koga su toliko često opisivali kao nezainteresovanog u poslednje vreme je možda i jedina svetla tačka u timu Zinedina Zidana. Na poslednjih šest ligaških mečeva sedam golova i tri asistencije. Ali šta to vredi kad se Real na bori za trofeje?

PRIMERA - 32. KOLO:

Leganes - Real Madrid 1:1 (1:0)
/Silva 45 - Benzema 51/

Odigrano u nedjelju:

Valjadolid - Hetafe 2:2 (1:1)
/Gvardiola 30, Unal 69p - Arambari 14, Molina 90+6p/

Atletik Bilbao - Rajo Valjekano 3:2 (1:1)
/Vilijams 2, 50, Garsija 72 - Moreno 45, De Tomas 85/

Sosijedad - Eibar 1:1 (1:0)
/Huanmi 1 - Đordan 84/

Đirona - Viljareal 0:1 (0:1)
/Čukvueze 7/

Valensija - Levante 3:1 (1:0)
/Mina 2, 63, Guedeš 57 - Soler ag 56/

Odigrano u subotu:

Espanjol - Alaves 2:1 (1:0)
/Pedrosa 18, Lagvardija 47ag - Kaljeri 56/

Ueska - Barselona 0:0

Atletiko Madrid - Selta 2:0 (1:0)
/Grizman 42, Morata 74/

Sevilja - Betis 3:2 (1:0)
/El Hadadi 26, Sarabija 59, Vaskez 64 - Lo Selso 55, Teljo 82/

TABELA: Barselona 74, Atletiko Madrid 65, Real Madrid 61, Sevilja 52, Hetafe 51, Valensija 49, Atletik Bilbao 46, Alaves 45, Betis 43, Real Sosijedad 41, Leganes 41, Espanjol 41, Eibar 40, Đirona 34, Viljareal 33, Levante 33, Selta 32, Valjadolid 31, Rajo Valjekano 27, Ueska 25.

Izvor: mondo.rs/mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar