Пријетње смрћу долазе из затвора

Тужилаштво Кантона Сарајево, које већ пола године истражује бруталну ликвидацију сарајевских полицајаца Адиса Шеховића и Давора Вујиновића на Алипашином Пољу, има доказе о томе да осумњичени за њихово убиство пријете смрћу кључним свједоцима у овом предмету.  

Босна и Херцеговина 15.04.2019 | 18:47
Пријетње смрћу долазе из затвора
Подсјетимо, у притвору се због сумње да се могу повезати с убиством двојице полицајаца налазе већ одраније познати аутомафијаши с Пала Срећко Трифковић и Милош Обрадов. По истом основу у притвору је и осумњичени Недјељко Лиздек.

Тужилаштво КС има исказе свједока, супружника Тање и Боже Вукоје из Груда. Они су након убиства полицајаца посвједочили да их је позвао Трифковић који им је казао да је био белај у Сарајеву и да су његови бахати клинци убили полицајце, па стога не може довући аутомобил према ранијем договору.

Тањи и Божи Вукоје сада се пријети смрћу СМС порукама. Тужиоцима су супружници у два исказа посвједочили како сумњају да им поруке из притвора шаље осумњичени Трифковић, који се налази у КПЗ-у Зеница.

Према документацији Тужилаштва, у коју је Аваз имао увид, Божо Вукоје је изјавио како му је породица изложена притисцима. Испричао је да на број његове супруге Тање пристижу СМС поруке пријетећег садржаја с непознатог броја.

Садржај порука

Он је тужиоцима приложио телефон и СМС поруке у којима пише: „У ћелији сам, од колеге је број, не могу причати“, „Шта требате, је л’, Божо, у прдекану си ме утрпао, пошаљи паре за кауцију, кунем се, исјећу те, крух сам ти дао, дужан си ми, а ти си нас издао“.

У исказу Тање Вукоје се наводи да је добила поруке у којима јој се пријети да је, ако њен супруг буде сарађивао с Тужилаштвом, боље да се сам убије. Такође, у једној од СМС порука им се поручује: „Играте се са својим најдражима“. 

Иако је Тања Вукоје промијенила број мобитног, услиједиле су нове пријетеће поруке. Она је увјерена да, према њиховом садржају, пријетеће поруке упућује Трифковић.

– Све изјаве имам, шмекерско г… Сада вам не помажу ни паре. И ваше и његове сам изјаве добио. Ти си ме издала за број. Узалуд вам је све, све троје ћу вас исјећи. Сад је крај. Свако се јутро помоли Кристу да је свака ноћ прошла, а мужу реци нека дуг ријеши – пише.

Траже помоћ да се нађе аутомобил

Незванично Тужилаштво КС прије десет дана затражило од појединих адвоката у овом предмету да им осумњичени помогну да нађу аутомобил “сеат”, који је био на мјесту ликвидације када су убијени полицајци.

Заузврат би неки од умијешаних у овај случај били пуштени да се бране са слободе. Овим је потврђено да Тужилаштво никада још није пронашло ни аутомобил, али ни пушку из које су полицајци убијени.

У једној од порука наведено је како Божо Вукоје мора у Сарајево донијети 20.000 КМ за кауцију те да ће му бити јављено гдје да преда новац. Упозорен је да не смије причати с полицијом.

(Српскаинфо)

Коментари / 4

Оставите коментар
Name

Б. Ј. С

15.04.2019 17:29

Како неко ко је у притвору има контакт са другим особама, та друга особа исто мора бити у притвору одкуд онда њему мобител?????? Смрди на све стране.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Смрди

16.04.2019 12:30

јер тузиластва раде по партијској а не по правди.Нема нам спаса док партије постављају своје послушнике по институцијама и фирмама.

Name

Ветеран

15.04.2019 18:28

Јој, да је Титина полиција да ово ријеши за 15 минута... Чуј то, ако је истина да он има опцију да из затвора пријети..е дно дна и од затвора и од судства и од државе, ако је тако како пише.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мами

15.04.2019 20:25

Поодавно дотакли дно

ОДГОВОРИТЕ