Prijetnje smrću dolaze iz zatvora

Tužilaštvo Kantona Sarajevo, koje već pola godine istražuje brutalnu likvidaciju sarajevskih policajaca Adisa Šehovića i Davora Vujinovića na Alipašinom Polju, ima dokaze o tome da osumnjičeni za njihovo ubistvo prijete smrću ključnim svjedocima u ovom predmetu.  

Bosna i Hercegovina 15.04.2019 | 18:47
Prijetnje smrću dolaze iz zatvora
Podsjetimo, u pritvoru se zbog sumnje da se mogu povezati s ubistvom dvojice policajaca nalaze već odranije poznati automafijaši s Pala Srećko Trifković i Miloš Obradov. Po istom osnovu u pritvoru je i osumnjičeni Nedjeljko Lizdek.

Tužilaštvo KS ima iskaze svjedoka, supružnika Tanje i Bože Vukoje iz Gruda. Oni su nakon ubistva policajaca posvjedočili da ih je pozvao Trifković koji im je kazao da je bio belaj u Sarajevu i da su njegovi bahati klinci ubili policajce, pa stoga ne može dovući automobil prema ranijem dogovoru.

Tanji i Boži Vukoje sada se prijeti smrću SMS porukama. Tužiocima su supružnici u dva iskaza posvjedočili kako sumnjaju da im poruke iz pritvora šalje osumnjičeni Trifković, koji se nalazi u KPZ-u Zenica.

Prema dokumentaciji Tužilaštva, u koju je Avaz imao uvid, Božo Vukoje je izjavio kako mu je porodica izložena pritiscima. Ispričao je da na broj njegove supruge Tanje pristižu SMS poruke prijetećeg sadržaja s nepoznatog broja.

Sadržaj poruka

On je tužiocima priložio telefon i SMS poruke u kojima piše: „U ćeliji sam, od kolege je broj, ne mogu pričati“, „Šta trebate, je l’, Božo, u prdekanu si me utrpao, pošalji pare za kauciju, kunem se, isjeću te, kruh sam ti dao, dužan si mi, a ti si nas izdao“.

U iskazu Tanje Vukoje se navodi da je dobila poruke u kojima joj se prijeti da je, ako njen suprug bude sarađivao s Tužilaštvom, bolje da se sam ubije. Takođe, u jednoj od SMS poruka im se poručuje: „Igrate se sa svojim najdražima“. 

Iako je Tanja Vukoje promijenila broj mobitnog, uslijedile su nove prijeteće poruke. Ona je uvjerena da, prema njihovom sadržaju, prijeteće poruke upućuje Trifković.

– Sve izjave imam, šmekersko g… Sada vam ne pomažu ni pare. I vaše i njegove sam izjave dobio. Ti si me izdala za broj. Uzalud vam je sve, sve troje ću vas isjeći. Sad je kraj. Svako se jutro pomoli Kristu da je svaka noć prošla, a mužu reci neka dug riješi – piše.

Traže pomoć da se nađe automobil

Nezvanično Tužilaštvo KS prije deset dana zatražilo od pojedinih advokata u ovom predmetu da im osumnjičeni pomognu da nađu automobil “seat”, koji je bio na mjestu likvidacije kada su ubijeni policajci.

Zauzvrat bi neki od umiješanih u ovaj slučaj bili pušteni da se brane sa slobode. Ovim je potvrđeno da Tužilaštvo nikada još nije pronašlo ni automobil, ali ni pušku iz koje su policajci ubijeni.

U jednoj od poruka navedeno je kako Božo Vukoje mora u Sarajevo donijeti 20.000 KM za kauciju te da će mu biti javljeno gdje da preda novac. Upozoren je da ne smije pričati s policijom.

(Srpskainfo)

Komentari / 4

Ostavite komentar
Name

B. J. S

15.04.2019 17:29

Kako neko ko je u pritvoru ima kontakt sa drugim osobama, ta druga osoba isto mora biti u pritvoru odkud onda njemu mobitel?????? Smrdi na sve strane.

ODGOVORITE
Name

Smrdi

16.04.2019 12:30

jer tuzilastva rade po partijskoj a ne po pravdi.Nema nam spasa dok partije postavljaju svoje poslušnike po institucijama i firmama.

Name

Veteran

15.04.2019 18:28

Joj, da je Titina policija da ovo riješi za 15 minuta... Čuj to, ako je istina da on ima opciju da iz zatvora prijeti..e dno dna i od zatvora i od sudstva i od države, ako je tako kako piše.

ODGOVORITE
Name

Mami

15.04.2019 20:25

Poodavno dotakli dno

ODGOVORITE