Петсто марака за најбоље ученике

Начелник општине Угљевик Василије Перић наградио је данас ученике Основне школе „Алекса Шантић“ Ану Марију Тодоровић и Немању Рикића и наставника Живана Николића с по 500 КМ из ове општине који су освојили прва мјеста на такмичењима у електорници у БиХ и Другом дигиталном самиту Западног Балкана који је одржан у Београду протекле седмице.

Република Српска 15.04.2019 | 17:05
Петсто марака за најбоље ученике
Ученици су освојили прва мјеста на такмичењу које је финансирала Амбасада Велике Британије у БиХ са пројектом „Паметна кућа“ а побједом су добили позив за такмичење у Лондону које ће се одржати 2020. године.

Перић је након пријема захвалио ученицима што су према његовим ријечима на најбољи могући начин презентовали Угљевик и Републику Српску.

„Наша обавеза је да водимо рачуна о најбољим ученицима, да их материјално помажемо и да истичемо њихов рад и упсјехе“, рекао је Перић новинарима.

Он је најавио да ће општина Угљевик и у наредном периоду стимулисати ученике који постижу запажене резултате на такмичењима.

Ученица Ана Марија Тодоровић рекла је да је на првом такмичењу у Сарајеву било 25 учесника а да је на такмичењу Западног Балкана било 13 учесника, који су били побједници својих земаља.

„Радимо на нашем пројекту да га још више усавршимо и да када га презентујемо у Лонодну постигнемо успијех“, рекла је новинарима Тодоровићева.

Немања Рикић нагласио је да је идеја била да се направи пројекат који је иновативан и функционалан.

„Паметну кућу можжемо да контолишемо преко мобилне апликације коју смо програмирали“, рекао је Рикић.

Наставник Живан Николић изразио је задовољство јер је локална заједница препознала успијех ученика.

„Наши ученици су амбасадори знања и наш Угљевик су презентовали на најбољи могући начин“, навео је Николић.



БН ТВ

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

Честитам

15.04.2019 16:12

Добар потенцијал за Њемачке, или неке друге западне земље, Америке, Канаде! Одма сто прије отићи у Европу,свијет. Не треба губити висе ни секунде у Угљевику. Срећан пут!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Јер

16.04.2019 13:49

Василије ће бити нацелник још сто година а ви дјаци пут под ноге па у свијет. Даће вам и хиљаде марака само немојте дирати власт.

Name

ЛаwАндОрдер

15.04.2019 16:25

Браво земљаци, поносан сам на вас и ваш успјех! Рад и само рад су лијек и кључ за све!

ОДГОВОРИТЕ